ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έτσι γίνονται τα κορονο-πάρτι μέσω Airbnb κάτω από τη… μύτη των ιδιοκτητών

Θεσσαλονίκη: Έτσι γίνονται τα κορονο-πάρτι μέσω Airbnb κάτω από τη… μύτη των ιδιοκτητών

Για κρυφά πάρτι εν μέσω κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη χωρίς κανένα μέτρο προστασίας κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για κρυφά πάρτι που διοργανώνονται μέχρι τις πρωινές ώρες με άφθονο αλκοόλ και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας σε μισθωμένα σπίτια και βίλες μέσω Airbnb κάτω από τη… μύτη των ιδιοκτητών.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των «κορoνο-πάρτι» βρίσκεται εκ νέου σε έξαρση, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και βεβαιώσεις προστίμων σε διοργανωτές και συμμετέχοντες για παραβίαση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου, εξήγησε στο ThessToday.gr ότι τα πάρτι αυτά πραγματοποιούνται κάτω από τη… μύτη των ιδιοκτητών, καθώς τις περισσότερες φορές οι επίδοξοι διοργανωτές μισθώνουν το σπίτι λίγες ώρες πριν από την άφιξή τους στον χώρο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει καν η διαπροσωπική επαφή με τον διαχειριστή του ακινήτου και συνεπώς, να μην αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του πελάτη.

«Ξέρουμε ότι γίνονται πάρτι σε σπίτια και βίλες. Στις βίλες είναι διαφορετική η εικόνα καθώς από “πίσω” υπάρχουν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και όχι απλοί ιδιώτες. Ένας ιδιώτης δεν μπορεί να ξέρει ότι ο υποψήφιος πελάτης του σκοπεύει να κάνει πάρτι και σε πολλές περιπτώσεις το “booking” είναι στιγμιαίο», τόνισε ο κ. Χίου και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο πελάτης πάει στο σπίτι, παίρνει τα κλειδιά και δεν βλέπει τον διαχειριστή του ακινήτου».

Σύμφωνα με τον κ. Χίου πολλές φορές τα πρόστιμα που αγγίζουν έως και τις 5.000 ευρώ, μπορεί να βεβαιωθούν και στους διαχειριστές των ακινήτων, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν καν τις παράνομες δραστηριότητες των πελατών τους.

«Συνήθως δεν διαλέγουν μέρα, δεν είναι όπως πριν από τον κορωνοϊό που το τριήμερο του Σαββατοκύριακου είχε την “τιμητική” του. Πλέον και σε καθημερινή βάση μπορεί κάποιος να κάνει κρυφά πάρτι σε Airbnb, αλλά είναι εύκολο να βγει στην επιφάνεια», επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από τις 20 Αυγούστου 2020 η Airbnb έχει ανακοινώσει παγκόσμια απαγόρευση όλων των πάρτι και εκδηλώσεων σε καταλύματα μέχρι νεοτέρας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»