ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος – Κορονοϊός: Αν συνεχίσει η αύξηση των κρουσμάτων, θα πάμε σε αναθεώρηση μέτρων

Εξαδάκτυλος – Κορονοϊός: Αν συνεχίσει η αύξηση των κρουσμάτων, θα πάμε σε αναθεώρηση μέτρων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου,  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ σχολίασε και τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου (842 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με περισσότερα από τα μισά από αυτά στην Αττική).

O κ. Εξαδάκτυλος έχει και ο ίδιος κορονοϊό, καθώς παρουσίασε συμπτώματα το Σάββατο και του έγινε η διάγνωση την Κυριακή.

Όπως είπε στο Mega, νοσεί ήπια, ενώ «κόλλησε» και η σύζυγός του. Τα δύο παιδιά τους πάντως είναι αρνητικά στον ιό.

Για την κολχικίνη που λαμβάνει και ο ίδιος, προειδοποίησε ότι δεν είναι θεραπεία, αλλά απλά μετριάζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας.

Προβληματισμός για τα 842 κρούσματα

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα αυξημενα κρούσματα της Τρίτης και συνέστησε τη συνεχή επαγρύπνηση.

«Αν έχει συνέχεια, τότε μπαίνουμε σε μια φάση διαφορετική από αυτή που προσμέναμε», σχολίασε.

Κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις, οπότε ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε και τα αυριανά δεδομένα.

«Αν η τάση είναι αυξητική, πρέπει να ενεργήσουμε πριν φτάσουμε σε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εφόσον συνεχίσει η αυξητική τάση, θα γίνει συζήτηση για αναθεώρηση μέτρων που εχουν ήδη αρθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: 3 κρούσματα της μετάλλαξης στη Βόρεια Ελλάδα - Φόβοι για πολύ περισσότερα

Ροή Ειδήσεων