ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία - Έρχεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία - Έρχεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΓια το πως θα επηρεάσει την χώρα μας ο μεταλλαγμένος κορονοϊός αλλά και για την εξέλιξη της πανδημίας μίλησε στο Newsbomb.gr ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Έντονή ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία που παρουσιάζει η χώρα, ενώ παράλληλα σήμερα όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ σε 66 ανέρχονται τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως αναμένεται να μπει «φρένο» στο άνοιγμα των σχολείων καθώς, αυτό που φοβίζει τους ειδικούς είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για το νέο μεταλλαγμένο κορονοϊό, αναφέροντας πως θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον.

Συγκεκριμένα σχολίασε, «δεν με τρομάζει τόσο ο μεταλλαγμένος ιός, με τρομάζει η συμπεριφορά των ανθρώπων που δεν τηρούν σωστά τα μέτρα. Σίγουρα σε ενάμιση μήνα από τώρα θα μας απασχολήσει αρκετά, διότι η μεταδοτικότητα που έχει είναι μεγάλη και την πυροδοτούν οι χαμηλές θερμοκρασίες».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά το εάν εκτιμά πως πρέπει την δεδομένη στιγμή να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, τονίζει πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων.

«Πρέπει να αλλάξει άμεσα ο τρόπος λειτουργίας τον καταστημάτων. Το καλύτερο θα ήταν ο κόσμος να πηγαίνει στα μαγαζιά όπως πάει στα κομμωτήρια μόνο με ραντεβού. Οι εικόνες συνωστισμού έξω από τα μαγαζιά με τις ουρές των πολιτών να μοιάζουν με λαοθάλασσα είναι απαγορευτικές. Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν την Δευτέρα. Ας δοθεί παράταση για μια εβδομάδα για να δούμε που βρισκόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, για άλλη μια φορά «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου λέγοντας, «Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε σίγουρα 1600 κρούσματα. Οι σημερινές εικόνες ήταν απαράδεκτες, δεν έπρεπε να επιτραπεί διαδήλωση με τόσο κόσμο. Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σωστά από όλους τους πολίτες θα έχουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.