ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Παίρνεις take away; Δες τι πρόστιμο μπορεί να πληρώσεις

Προσοχή: Παίρνεις take away; Δες τι πρόστιμο μπορεί να πληρώσεις
IN TIME

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ έρχονται από σήμερα, όσοι πολίτες παραμένουν έξω ή μέσα σε κατάστημα εστίασης, με τον καφέ ή το ποτό στο χέρι.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέλος στην πρακτική που είχε επικρατήσει όλο το τελευταίο διάστημα με πολλούς που συνωστίζονταν έξω από μαγαζιά ανά παρέες. Το πρόστιμο για την επιχείρηση φτάνει 3 χιλιάδες ευρώ.
Εικόνες σαν και αυτή το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου οδήγησαν στην αυστηροποίηση των μέτρων.

Έτσι από σήμερα η κατανάλωση αλκοόλ, καφέ ή τροφίμων στα πεζούλια και τα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να περιμένουν στη σειρά για την παραλαβή της παραγγελίας τους, δεν θα μπορούν όμως να καταναλώσουν το προϊόν εντός καταστήματος ή έξω από αυτό.

Όπως λένε οι επιχειρηματίες μπορούν να ελέγξουν οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο κατάστημα τους, ωστόσο αναφέρουν πως δεν είναι ο ρόλος τους να ελέγχουν τους πελάτες στο πεζοδρόμιο.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, σε καφέ μπαρ και ψησταριές.

Όπως λέει το Υπουργείο Ανάπτυξης η απαγόρευση ίσχυε από την αρχή της καραντίνας, τωρα όμως, ήρθε να προστεθεί και το πρόστιμο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.261 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 244 οι διασωληνωμένοι