ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κρίσιμες ώρες για τον 9χρονο - Νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στη ΜΕΘ

Κορονοϊός: Κρίσιμες ώρες για τον 9χρονο - Νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία στη ΜΕΘ
IN TIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με αναπνευστική υποστήριξη, αλλά όχι διασωληνωμένος, νοσηλεύεται ο 9χρονος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο - Το παιδί είναι εμπύρετο και παρουσιάζει βαριά πνευμονία, ενώ εκτιμάται ότι έχει μολυνθεί από το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού.

Το πρώτο κρίσιμο βράδυ πέρασε και σύμφωνα με τους γιατρούς ανταποκρίνεται θετικά στην αγωγή. Ωστόσο, κρίσιμη είναι και η σημερινή, όπως και η αυριανή ημέρα.

Το παιδί δεν έχει υποκείμενο νόσημα και οι γιατροί περιμένουν από τα ειδικά εργαστήρια να επιβεβαιώσουν αν έχει μολυνθεί από την βρετανική μετάλλαξη του ιού, καθώς και η μητέρα του είναι ανάμεσα στους 11 υγειονομικούς που νόσησαν από τον συγκεκριμένο τύπο στο «Άγιος Ανδρέας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση του 9χρονου έδειξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που επικοινώνησε χθες με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για να ενημερωθεί σχετικά.

«Βγήκε θετικό μετά από εμένα. Με συμπτώματα, πυρετό. Έντονο πυρετό, υψηλό. Μιλούσα με γιατρό, τον είδαν στο Ρίο το Σάββατο. Δεν τους ανησύχησε κάτι στις εξετάσεις και με έδιωξαν», ανέφερε χθες η μητέρα του.

Ο πυρετός όμως δεν υποχωρούσε και μόλις άρχισε να εμφανίζει επιπλοκές και στην αναπνοή του, οι γονείς ξαναπήγαν εσπευσμένα το παιδί στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά η εισαγωγή του στην εντατική ήταν επιβεβλημένη.

Από την περασμένη Τετάρτη το 9χρονο αγόρι είχε διαγνωστεί θετικό όπως και οι δύο του γονείς. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, η κατάσταση υγείας του 9χρονου χειροτέρευε με τον πυρετό να είναι το κύριο σύμπτωμα.

Η μητέρα του 9χρονου παιδιού εξήγησε μιλώντας στο MEGA γιατί δεν είχε εμβολιαστεί, παρόλο που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

«Εγώ όχι δεν είχα εμβολιαστεί. Δεν είχα προλάβει, δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα. Είπα δεν θα το κάνω τώρα, θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική», είπε η μητέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα