ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Βατόπουλος: Καταρχήν για 14 ημέρες το κλείσιμο και θα δούμε - Τα δύο κρίσιμα στοιχεία

Lockdown - Βατόπουλος: Καταρχήν για 14 ημέρες το κλείσιμο και θα δούμε - Τα δύο κρίσιμα στοιχεία

Για το lockdown, τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αλλά για το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση και μετά τις 28 Φεβρουαρίου μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως εξήγησε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας το βασικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση για lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ήταν η δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Αυτό ήταν το καινούργιο. Αυτά τα πράγματα πρέπει κανείς να τα προλαμβάνει πολύ νωρίς» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο «και την Παρασκευή πολλοί από εμάς λέγαμε ότι από τότε έπρεπε να γίνει lockdown. Επικράτησε η άποψη να περιμένουμε μερικές ημέρες και αποδείχθηκε ότι δεν είχε νόημα».

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στον ΑΝΤ1 και στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στα σχολεία λέγοντας ότι «τεκμηριώθηκε αυτές τις ημέρες ότι έχουμε κάποιες συρροές σε κάποια σχολεία που είναι περισσότερες από παλαιότερα. Τα παιδιά εξακολουθούν να κολλάνε δυσκολότερα αλλά εξακολουθούμε να έχουμε συρροές. Γενικώς υπάρχει η γνώμη ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν. Από εκεί και πέρα άνοιξαν τα σχολεία και είδαμε αυτό το φαινόμενο».

Ερωτηθείς, δε, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα σχολεία απάντησε ότι «θα το δούμε από την πορεία της επιδημίας».

Σε επόμενη ερώτηση για το αν το lockdown θα παραταθεί και μετά τις 28 Φεβρουαρίου ο κ. Βατόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά απαντώντας «καταρχήν για 14 ημέρες το lockdown ελπίζουμε να μαζευτεί το πράγμα, θα δούμε. Έχει σημασία η υιοθέτηση της νέας κατάστασης από τους πολίτες».

Όπως είπε, μάλιστα, «για τα σχολεία ίσως παίζει ρόλο το βρετανικό στέλεχος και η λίγο μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αντανακλάται στα παιδιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το δραματικό παρασκήνιο που οδήγησε στο σκληρό lockdown: Το πρόσωπο κλειδί και οι κινήσεις Μητσοτάκη