ΕΛΛΑΔΑ

Κορονoϊός - Εξαδάχτυλος: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Κορονoϊός - Εξαδάχτυλος: Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις«Αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα στην Αττική να έχουμε αύξηση», ανέφερε ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κι Μέλος της Eπιτροπής.

O κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κι Μέλος της Eπιτροπής μίλησε στο MEGA, για την επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης και τη χρονική διάρκεια του lockdown στην Αττική.

Ελεγχόμενη φαίνεται να είναι η διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη με τους ειδικούς να μην εισηγούνται γενικευμένο lockdown. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως: «Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομέρως και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown.»

Σαφής ήταν η απάντησή του σχετικά με την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα, τονίζοντας πως: «Δεν ετέθη τέτοιο».

Αναφορικά στο Ρέθυμνο σημείωσε ότι: «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός».

«Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο. Κι ο μέσος όρος μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί.», εξήγησε.

Ενώ σχετικά με την διάρκεια του lockdown στην Αττική, ξεκαθάρισε πως: «Αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση. Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απόγαφη ήταν έγκαιρη.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο έντυπο μετακίνησης - Τι αλλάζει από 15 Φεβρουαρίου και για ποιους