ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Συναγερμός για να μη χαθούν οι εμβολιασμοί - Το ειδικό σχέδιο

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Συναγερμός για να μη χαθούν οι εμβολιασμοί - Το ειδικό σχέδιο

Ανησυχία για την απρόσκοπτη συνέχιση του εμβολιασμού των πολιτών δημιουργεί το δριμύ κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας από το Σάββατο.

Η «Μήδεια» έχει θέσει σε συναγερμό τις κρατικές υπηρεσίες, που πλην της κινητοποίησης για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία, καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την Παρασκευή, υπάρχει ειδικός προγραμματισμός ώστε να μην χαθεί καμία από τις δόσεις του εμβολίου και να προσέλθουν οι πολίτες στα προγραμματισμένα ραντεβού τους.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα εξυπηρετήσει προς αυτό τον σκοπό, αλλά και κάθε άλλο μέσο για τη μεταφορά πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε σχετική σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε πως οι δήμοι θα ενεργοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και θα συνεργαστούν στενά με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης.

Τέλος, θα εξασφαλιστεί, με κάθε μέσο, η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στα τόπους Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες υγείας.

Ο προγραμματισμός

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε περίπτωση που οι πολίτες δεν καταφέρουν να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο, οι δόσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό μελών των ενόπλων δυνάμεων ή των σωμάτων ασφάλειας.

Έκτος αυτού, θα γίνει προσπάθεια να εμβολιστούν άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες στις οποίες δίνεται προτεραιότητα ως προς τον εμβολιασμό.

Πιθανό θεωρείται, επίσης, να μπορούν οι υπεύθυνοι των εμβολιαστικών κέντρων να μεταθέσουν προγραμματισμένα ραντεβού για άλλη ημέρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για κατ΄εξαίρεση εμβολιασμών και την ερχομένη Κυριακή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αίσιο τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του Lamanif