ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Ένταση, χημικά και συλλήψεις σε συγκέντρωση αρνητών στο Σύνταγμα

Lockdown: Ένταση, χημικά και συλλήψεις σε συγκέντρωση αρνητών στο Σύνταγμα
Newsbomb.gr

Lockdown: Συγκρούσεις των δυνάμεων της αστυνομίας με ομάδα αρνητών που διαδήλωσε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής (14.02).

Στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής (14.02) είχαν δώσει ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος ομάδες αρνητών, έτσι ώστε να διαδηλώσουν κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε ένταση στον χώρο, με τους συγκεντρωμένους λίγο μετά τις 16:15 να κινούνται προς το μέρος των δυνάμεων της αστυνομίας που ήταν στον χώρο, πετώντας τους διάφορα αντικείμενα – μεταξύ των οποίων νεράτζια και πορτοκάλια – ενώ στη συνέχεια το θερμόμετρο ανέβηκε κι άλλο.

Μάλιστα έγινε και χρήση χημικών, ενώ η αστυνομία κυνήγησε αρκετούς από τους διαδηλωτές στους γύρω δρόμους.

Η χρήση των χημικών είχε σαν αποτέλεσμα να διαλυθεί η συγκέντρωση, όμως, η ένταση συνεχίστηκε στους γύρω δρόμους.

Για αρκετή ώρα, το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με πεδίο μάχης με την αστυνομία να επιδίδεται σε κυνηγητό με τους διαδηλωτές.

Τα χημικά συνέχισαν να πέφτουν… βροχή, ενώ έγιναν και αρκετές συλλήψεις από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο όγκος των διαδηλωτών δεν ξεπέρασε τα 400 άτομα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για λίγη ώρα στους δρόμους πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.

Εξαρχής οι διαδηλωτές ήταν σε αρκετά φορτισμένη διάθεση, φωνάζοντας συνθήματα κατά του lockdown, της κυβέρνησης αλλά και κατά της αστυνομίας, ενώ από τη στιγμή που άρχισαν να κινούνται απειλητικά κατά των ΜΑΤ και να πετάνε αντικείμενα, η σύρραξη γενικεύτηκε.

Εν τέλει, τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους όπου η αστυνομία μετά τη χρήση χημικών προχώρησε και σε αρκετές συλλήψεις, περίπου 10 στον αριθμό, με τη συγκέντρωση να τελειώνει σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της μιας ώρας…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός ΤΩΡΑ: Η «Μήδεια» επελαύνει – Δείτε live πού χιονίζει στη χώρα