ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κικίλιας: Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς

Κορονοϊός - Κικίλιας: Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤο εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ιπποκράτειο", όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί πολιτών που έχασαν το ραντεβού τους εξαιτίας της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας επισπεύσθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Παρότι κανονικά δεν γίνονται εμβολιασμοί την Κυριακή, σήμερα εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας που έχασαν τα ραντεβού τους λόγω των καιρικών συνθηκών. Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σήμερα και από αύριο Δευτέρα - και όλη την εβδομάδα - και στο Mega Center και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η κρατική μηχανή έδειξαν ότι στο κομμάτι των εμβολιασμών αντέδρασαν άμεσα, έτσι ώστε και να μην χαθούν δόσεις, κυρίως όμως να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας» ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι πολύ ευχάριστο «να ανακοινώνουμε ότι σήμερα οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. και την οργανωμένη Πολιτεία είναι η θετική ανταπόκριση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των συμπολιτών μας».

Στη συνέχεια ο Β.Κικίλιας ευχαρίστησε όλους στο «Ιπποκράτειο» για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν όπως είπε και πρόσθεσε πως «πράγματι μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες Covid που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο. Και γι' αυτό το λόγο θα 'ήθελα να συστήσω για μία ακόμη φορά πολύ μεγάλη προσοχή. Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια όλοι μαζί: η κοινωνία, οι συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό μας. Να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και αυτή τη δύσκολη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε καθώς αυξάνεται ο εμβολιασμός- και το βλέπετε πλέον- να δημιουργήσουμε αυτό το «τείχος ανοσίας» που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια σε μία κανονική, φυσιολογική ζωή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Πότε ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση, μετακινήσεις