ΕΛΛΑΔΑ

Μπαμπινιώτης: Ο εισαγγελέας να καλέσει τους 285 που καταγγέλλουν σεξουαλικές προσβολές στο Αρσάκειο

Μπαμπινιώτης: Ο εισαγγελέας να καλέσει τους 285 που καταγγέλλουν σεξουαλικές προσβολές στο Αρσάκειο
INTIME

Ανακοίνωση μετά την επιστολή - «βόμβα» των αποφοίτων του Αρσακείου εξέδωσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Στην επιστολή τους οι 285 απόφοιτοι από το Αρσάκειο που την υπογράφουν καταγγέλλουν σεξουαλικές προσβολές σε μαθητές.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ζήτησε να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με τον ίδιο να εισηγείται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Μπαμπινιώτη έχει ως εξής:

«Περιήλθε εις γνώση μου ανακοίνωση αποφοίτων των Αρσακείων, η οποία δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «in.gr».

Έχω ήδη συγκαλέσει ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για αύριο (σ.σ. σήμερα), Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η εισήγησή μου στο ΔΣ θα είναι σαφής και κατηγορηματική: Θα υποβάλουμε αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, των οποίων τα ονόματα, όπως δηλώνεται, είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας «in.gr» και να συγκεκριμενοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος μία προς μία οι καταγγελίες τους.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει -αυτονοήτως- ό, τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης: Επί 4 ώρες έδινε εξηγήσεις - Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα