ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αρνητικά όλα τα rapid test για κορονοϊό στις σεισμόπληκτες περιοχές

Λάρισα: Αρνητικά όλα τα rapid test για κορονοϊό στις σεισμόπληκτες περιοχές
Intime News

Αρνητικά όλα τα σημερινά rapid test για κορονοϊό που διενεργήθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Π.Ε Λάρισας

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι rapid test πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Π.Ε Λάρισας, στα πλαίσια του σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγιναν σήμερα 188 rapid test στο Δαμάσι Τυρνάβου, αλλά και σε Μεσοχώρι, Μαγούλα Δομένικο, Πραιτώρι, Βλαχογιάννη Ελασσόνας και όλα ήταν αρνητικά.

Σημειώνεται, πως τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη νέα μαζική δειγματοληψία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε Τύρναβο, Δαμάσι Τυρνάβου, Αμούρι και Μεσοχώρι Ελασσόνας, αλλά και σε Μάνδρα Αμυγδαλέα και Κουτσόχερο Λάρισας.

Σημειώνεται ότι μείωση στα ημερήσια κρούσματα, λόγω των λιγότερων τεστ όμως αύξηση σε νεκρούς και διασωληνωμένους καταγράφηκε στην Ελλάδα την Κυριακή (07/03) σύμφωνα με τα στοιχεία από τη γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής (07/03) ανακοινώθηκαν 1.142 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων οκτώ εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.7% άνδρες.

Την ίδια ώρα, αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των ημερήσιων θανάτων ασθενών με COVID-19 που φτάνει τους 53, ενώ από την έναρξη της πανδημίας η χώρα μας μετρά 6.758 νεκρούς.

Επίσης, άνοδο παρουσιάζει ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι καθώς αγγίζουν τους 466 (68.0% άνδρες), ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη, με τo 84.3% εκ των οποίων να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.408 ασθενείς, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +20.51).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το έγκλημα της Χαλάστρας: Της είπε πως θα «κλεφτούν» και την έριξε στον Αξιό ποταμό