ΕΛΛΑΔΑ

Χανία: Πέντε συλλήψεις για το μαχαίρωμα του 19χρονου στην καρδιά - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Χανία: Πέντε συλλήψεις για το μαχαίρωμα του 19χρονου στην καρδιά - Δίνει μάχη για τη ζωή του

Σχεδόν όλο το βράδυ διήρκεσαν οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για την εξιχνίαση της αιματηρής συμπλοκής η οποία κατέληξε στο μαχαίρωμα ενός 19χρονου ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

Η αιματηρή συμπλοκή που έγινε στα Χανιά το μεσημέρι της Πέμπτης (11.03) έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Ένας 19χρονος μαχαιρώθηκε στην καρδιά και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο 19χρονος Χανιώτης που τραυματίστηκε στο συμβάν που έλαβε χώρα στην περιοχή Λίμνη, κοντά στην οδό Αναγνώστου Γογονή στην πόλη της Κρήτης, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων αφού οι γιατροί του έκαναν θωρακοτομή για να αποτρέψουν το μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πολλές προσαγωγές που έγιναν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, οι πέντε μετετράπησαν σε συλλήψεις.

Να σημειωθεί πως η προανάκριση είναι σε εξέλιξη καθώς αναζητούνται και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην δικογραφία που σχηματίζεται στους συλληφθέντες αποδίδονται κατηγορίες – ανα περίσταση – για συμμετοχή σε συμπλοκή αλλά και σε κάποιους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε ότι αφορά στην αιτία του αιματηρού επεισόδιου, κάποιοι απο τους εμπλεκόμενους ανέφεραν πως οι δύο παρέες των νεαρών Χανιωτών που επέβαιναν στα δύο αυτοκίνητα, τσακώθηκαν λόγω οπαδικών διαφορών, καθώς πρόκειται για οπαδούς διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός εξετάζεται ενδελεχώς απο τις αρχές, αλλά εαν τελικά ισχύει δημιουργεί έντονο προβληματισμό καθώς μπορεί να είχαν συμβεί και στο παρελθόν επεισόδια μεταξύ οπαδών στα Χανιά, αλλά τουλάχιστον δεν είχαν φτάσει στο σημείο να κινδυνεύει να χάσει την ζωή του ένας νέος άνθρωπος.

Πάντως η προανάκριση και οι συλλήψεις έγιναν με την διαδικασία του αυτοφώρου, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί η δικογραφία προκειμένου να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Πώς έγινε η συμπλοκή

Η ιστοσελίδα Flashnews.gr αναφέρει περίπου στις 14:00 της Πέμπτης (11.03) στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιαστάσεως και Αναξαγόρα σταμάτησαν δυο αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου, από τα οποία κατέβηκαν έξι – επτά νεαροί κι άρχισαν να συμπλέκονται. Ο καυγάς σταμάτησε όταν ένας 19χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος καθώς είχε δεχθεί χτυπήματα με μαχαίρι στην κοιλιά και στον θώρακα.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν εκτός από έναν ο οποίος μετέφερε τον 19χρονο στο Νοσοκομείο Χανίων και τη συνέχεια κι αυτός εξαφανίστηκε. Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, που ξεκίνησε τις εντατικές έρευνες για να φτάσει στα πρώτα συμπεράσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα του 19χρονου ισχυρίστηκε πως οι άλλοι τους έκλεισαν τον δρόμο και πως δεν τους γνωρίζουν γιατί φορούσαν κουκούλες…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα για πέταγμα χαρταετού - Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση εκτός νομού