ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες - «Βαριά η επιδημιολογική εικόνα»

Κορονοϊός: Οι μεταλλάξεις άλλαξαν τις ισορροπίες - «Βαριά η επιδημιολογική εικόνα»

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού επιβάρυναν καθοριστικά την επιδημιολογική εικόνα σε πολλές περιοχές της χώρας

Καθοριστικό ρόλο στην επιβάρυνση του ιικού φορτίου και στην διασπορά σε όλη την επικράτεια έχουν παίξει οι μεταλλάξεις του κορονοϊού σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια έκανε λόγο για βαριά επιδημιολογική εικόνα που οφείλεται στις μεταλλάξεις που άλλαξαν τις ισορροπίες, ενώ οι αποφάσεις τόσο για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία όσο και για την παράταση του lockdown πάρθηκε με βάση αυτά τα δεδομένα.

Η ίδια ανέφερε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος το 7ημερο είναι 2.100 νέα κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 4,5% και στην Αττική στο 7%. Τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τα 20.000 και στην Αττική βρίσκονται τα μισά. Οι ηλικίες που βρίσκονται στην κορυφή των νέων κρουσμάτων είναι 25-55 ετών, δηλαδή οι άνθρωποι που κινούνται.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η καθηγήτρια στον Πειραιά ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερη επιβάρυνση. Οι νοσηλευόμενοι, είπε, αυξήθηκαν σε 400 καθημερινά, ενώ τις δύο τελευταίες μέρες οι εισαγωγές έφτασαν τις 500, «και αυτό οδηγεί σε μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας». Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική αγγίζει το 92%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες