ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πώς ένας 16χρονος έσωσε 12χρονη όταν ακούμπησε καλώδια φανοστάτη

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πώς ένας 16χρονος έσωσε 12χρονη όταν ακούμπησε καλώδια φανοστάτη

Η 12χρονη Ισμήνη, μαθήτρια της ΣΤ' Δημοτικού, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παίδων». Το απόγευμα της Τρίτης ακούμπησε έναν φανοστάτη, έξω από σχολείο στην οδό Υγείας, στη γειτονιά της στον Άγιο Παντελεήμονα, και έπαθε ηλεκτροπληξία.

Το μικρό κορίτσι έχασε την ισορροπία της από το κάγκελο στο οποίο καθόταν με την παρέα της και στην προσπάθειά της να μην πέσει στο έδαφος έπιασε με το ένα χέρι της το φανοστάτη. Το μέταλλο, ωστόσο, ήταν ηλεκτρισμένο, με αποτέλεσμα το ρεύμα να χτυπήσει το μικρό παιδί, το οποίο λιποθύμησε.

Ο 16χρονος φίλος της πήγε αμέσως από πάνω της για να τη βοηθήσει. Τότε διαπίστωσε ότι έχει γυρίσει η γλώσσα της 12χρονης Ισμήνης, η οποία είχε σταματήσει να αναπνέει. Με ψυχραιμία ο 16χρονος πήρε το παιδί στην αγκαλιά του και επανέφερε τη γλώσσα σώζοντας το κορίτσι, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Ο 16χρονος μετέφερε τη 12χρονη στο σπίτι της γιαγιά της. Η οικογένεια ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Στο μεταξύ, το παιδί ανέβασε υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με την οικογένεια, το ασθενοφόρο αργούσε και έτσι πήραν το κορίτσι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, «το ατύχημα προήλθε από βραχυκύκλωμα που ήταν υπόγειο και δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς του Δήμου Αθηναίων που συντηρούν τις κολώνες της περιοχής. Ωστόσο, υπήρχε αγωγός γείωσης και έτσι σώθηκε η ζωή του μικρού παιδιού, το οποίο παίζοντας στο σημείο ακούμπησε τον φανοστάτη. Οι υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν έλεγχο και αποκατέστησαν άμεσα την βλάβη.

Δυστυχώς, οι φανοστάτες βανδαλίζονται σχεδόν κάθε νύχτα από αγνώστους, οι οποίοι ανοίγουν τα πορτάκια και χρησιμοποιούν το ρεύμα για να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Εργαζόμενοι του Δήμου καθημερινά αποκαθιστούν τις ζημιές και μάλιστα χρησιμοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να δυσκολεύουν την πρόσβαση στα συγκεκριμένα σημεία. Σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία του παιδιού. Στελέχη του Δήμου επικοινώνησαν με την οικογένεια του και με το νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση του και να εκφράσουν την συμπαράσταση τους».

Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα υπάρχουν πολλοί φανοστάτες, οι οποίοι στο κάτω μέρος τους έχουν εκτεθειμένα καλώδια. Και αυτό διότι κάποιοι αφαιρούν συστηματικά το μεταλλικό «πορτάκι» των φανοστατών, πίσω από το οποίο βρίσκονται τα καλώδια. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα και στην κεντρική πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου παίζουν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά, να υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.