ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόφαση της Ελλάδας να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι λένε οι ειδικοί για την απόφαση της Ελλάδας να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη, καθώς έκδηλη είναι η ανησυχία για το εμβόλιο των AstraZeneca και Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το οποίο έχει προκαλέσει μετά την παραγωγή του τη μεγαλύτερη αναταραχή και τις περισσότερες συζητήσεις για την ασφάλειά του.

Δε συντρέχει λόγος διακοπής των εμβολιασμών, τονίζει ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο συνεχίζονται κανονικά. Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αλλά και τον ΠΟΥ να σημειώνουν ότι δε συντρέχει λόγος διακοπής των εμβολιασμών.

«Η σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων παραμένει ότι το εμβόλιο της άστρα, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή, είναι ασφαλές και δεν συντρέχει λόγος διακοπής των εμβολιασμών», ανέφερε ο ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Σμυρνάκη, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι πράγματι έχουν υπάρξει μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο δεν υπάρχει καμία σύνδεσή τους με το εμβόλιο.

«Υπάρχει μια χρονική σύμπτωση, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει μια αιτιολογική συσχέτιση».

Ο κ. Σμυρνάκης τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε δεδομένα να δούμε αν υπάρχουν αιτιολογικές σχέσεις και σε αυτή την περίπτωση να αλλάξουμε την πρακτική μας», ενώ επισήμανε ότι οποιεσδήποτε νέες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Πέμπτη μετά την έκτακτη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεχίζει να χορηγείται κανονικά στην Ελλάδα - Γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση