ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Βουλή: «Δώρα ζωής» από τον 23χρονο Ιάσωνα σε περισσότερους από έξι ασθενείς

Τροχαίο στη Βουλή: «Δώρα ζωής» από τον 23χρονο Ιάσωνα σε περισσότερους από έξι ασθενείς

Η οικογένεια του 23χρονου που πέθανε στο τροχαίο έξω από τη Βουλή επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε ο Ιάσωνας να γίνει δωρητής οργάνων.

Συνολικά από τα όργανα του άτυχου Ιάσωνα ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη αν και είχε χαρακτηριστεί κλινικά νεκρός από τις πρώτες ώρες του τροχαίου έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, θα πάρουν «δώρα ζωής» περισσότεροι από έξι ασθενείς.

Η καρδιά, το ήπαρ, τα νεφρά, οι πνεύμονες, οι κερατοειδείς, ακόμα και το δέρμα του Ιάσονα θα δοθούν σε ασθενείς βελτιώνοντας τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ όλα τα όργανα του Ιάσωνα θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα με την εξαίρεση των πνευμόνων που θα μεταμοσχευθούν σε ασθενή στην Ιταλία.

Η αφαίρεση των οργάνων του 23χρονου έγινε πριν από μερικές ώρες με επίσκεψη γιατρών από τα νοσοκομεία «Λαϊκό» και «Ωνάσειο» στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν ο Ιάσωνας.

Οι μεταμοσχεύσεις, δε, της καρδιάς στο Ωνάσειο και του ήπατος στο «Λαϊκό» ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με γιατρό του Ωνασείου η καρδιά του Ιάσωνα χορηγείται σε ασθενή με μηχανική υποστήριξη καρδιάς, ηλικίας 45-50 ετών ο οποίος αναζητούσε μόσχευμα για περισσότερα από δύο χρόνια.

«Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν», είχε ανακοινώσει πριν από λιγα 24ωρα η μητέρα του.

Από την πλευρά της η αδελφή του 23χρονου με εμφανή την οδύνη της, τόνισε: «Ο αδελφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε να βοηθήσουμε κάποιους άλλους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή! Η... Μεγάλη Παρασκευή των αποφάσεων - Άρση μέτρων ή παράταση;