ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή του τροχαίου έξω από τη Βουλή (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή του τροχαίου έξω από τη Βουλή (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στη δημοσιότητα βγήκε το βίντεο που κατέγραψε το τροχαίο δυστύχημα έξω από την Βουλή, που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης, από ψηλά, και συγκεκριμένα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Βουλής, ο οδηγός της μοτοσικλέτας φαίνεται να έρχεται από δεξιά την ώρα που το όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, στρίβει για να μπει μέσα στην Βουλή και συγκρούονται, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα όσα μαρτυράει το βίντεο, ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής.

Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση.

Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός ταξί που ήταν στα αριστερά του 23χρονου σταμάτησε, όχι όμως και ο άτυχος αναβάτης, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μεγάλη ταχύτητα με το πίσω μέρος του ΙΧ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο, ωστόσο η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο.

Δείτε τη σοκαριστική στιγμή του δυστυχήματος, στο βίντεο που ακολουθεί - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν από την κίνησή του είναι τρία.

Επιτρεπόταν να εισέλθει στη Βουλή από τη συγκεκριμένη είσοδο; Αστυνομικές πηγές απαντούν πως όταν τα υπηρεσιακά οχήματα δεν μεταφέρουν βουλευτές ή υπουργούς απαγορεύεται να εισέλθουν από τη συγκεκριμένη είσοδο. Επομένως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λένε οι ίδιες πηγές, ο οδηγός θα έπρεπε να εισέλθει στο κοινοβούλιο από άλλη είσοδο (από τη λεωφόρο Αμαλίας).

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Γιατί ο αστυνομικός δεν έκανε σήμα στον τροχονόμο, προκειμένου αυτός να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να περάσει με ασφάλεια στο κοινοβούλιο; Υπήρχε εκείνη την ώρα τροχονόμος στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας; Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην περίπτωση που δεν υπήρχε εκείνη την ώρα τροχονόμος (κάτι το οποίο είναι το πιο πιθανό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας), ο αστυνομικός θα έπρεπε να συνεχίσει ευθεία και να μπει από την άλλη είσοδο της Βουλής στη λεωφόρο Αμαλίας.

Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια δεν έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο φανάρι από τη στιγμή που καθημερινά διέρχονται από εκεί δεκάδες ή εκατοντάδες οχήματα; Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι στο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες να τοποθετηθεί φανάρι αλλά κάθε φορά η διαδικασία «κολλάει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα τρία ερωτήματα για το τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα