ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Πνίγονται» τα νοσοκομεία - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: «Πνίγονται» τα νοσοκομεία - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Θλιβερά και κυρίως πολύ επικίνδυνα παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα μας, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα για την αντοχή του Συστήματος Υγείας. Τι δείχνει το Infographic του Newsbomb.gr.

Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα, η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει απογοητευτική, με το τρίτο κύμα του κορονοϊού να αποδεικνύεται το χειρότερο όλων.

Τα βλέμματα όλων πλέον πέφτουν στα νοσοκομεία, με το Σύστημα Υγείας να δέχεται τρομακτική πίεση και τους γιατρούς να διαμηνύουν πως αν δεν υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.

Οι ΜΕΘ στην Αττική αγγίζουν σε πληρότητα το 100%, ενώ και οι κανονικές κλίνες γεμίζουν σε όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και στην επαρχία.

Τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ προκαλούν τεράστια ανησυχία, τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο κυρίως για τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στην Εντατική.

Συγκεκριμένα, Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.724.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.945 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 738 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.677 ασθενείς.

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Είναι προφανές πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική είναι ανύπαρκτες, ενώ τελειώνουν και οι απλές κλίνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.724 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 65 θάνατοι σε 24 ώρες, 738 οι διασωληνωμένοι