ΕΛΛΑΔΑ

«Ευαγγελισμός»: Αγώνας δρόμου με τις εφημερίες –Την κατάσταση περιγράφει καρδιολόγος του νοσοκομείου

«Ευαγγελισμός»: Αγώνας δρόμου με τις εφημερίες –Την κατάσταση περιγράφει καρδιολόγος του νοσοκομείου
IN TIME

Κορονοϊός: Ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό μίλησε για τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες.

Για την κρισιμότητα της κατάστασης των τελευταίων ημερών στα νοσοκομεία, μίλησε στο Mega, o Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό.

«Είναι μια δύσκολη εφημερία, μία ακόμα δύσκολη εφημερία. Ο αριθμός των εισαγωγών δεν ήταν όπως τις προηγούμενες. Δηλαδή στον ευαγγελισμό πάμε με ένα πλαφόν περίπου 70 εισαγωγές σε κάθε εφημερία. Χτες ήμασταν πιο κάτω αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον Ευαγγελισμό σαν βαρόμετρο καθώς οι εισαγωγές κατανέμονται και στα υπόλοιπα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Στη συνολική εικόνα πάντως υπήρχε αρκετά μεγάλη προσέλευση όπως όλες τις τελευταίες εφημερίες. Μιλάμε για πάνω από 100 ασθενείς που εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικοί στα επείγοντα περιστατικά από τεστ και από αυτούς οι 10 διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο και οι 45 έγιναν εισαγωγή στο νοσοκομείο» σχολίασε ο κ. Φερεντίνος για την τελευταία εφημερία του νοσοκομείου.

«Στην προσπάθεια να αδειάσουν τα κρεβάτια -δεν αφορά σε καμία περίπτωση κάτι το οποίο είναι επισφαλές για την υγεία- αναφερόμαστε στο ότι ένα κρεβάτι μπορεί να αδειάσει στον Ευαγγελισμό όπου ο ασθενής μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται πιο ήπιας μορφής περιστατικα ή να είναι η νόσος σε αποδομή και να είναι σε πιο ήπιο ελαφρά συμπτωματολογία ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο για να υποδεχτεί πιο βαριά περιστατικά, με την έννοια ότι είναι ένα νοσοκομείο που υπάρχουν πολλές ειδικότητες και είναι περιστατικά τα οποία πολλές φορές μπορεί να χρειαστούν τη συνδρομή αρκετών» τόνισε ο κ. Φερεντίνος.

Όσον αφορά στην συμβουλή που έδινε ο γιατρός στους πολίτες. «Θα έλεγα να τηρούνται πολύ προσεκτικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Θα έλεγα στον κόσμο να συνεχίσει να κάνει υπομονή, που έχει κάνει μέχρι τώρα αλλά θα έλεγα και σ’ αυτούς οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις ότι χρειάζεται πολύ περισσότερη προσοχή και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό περιστατικών».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 4.340 νέες μολύνσεις, 741 διασωληνωμένοι και 72 θάνατοι