ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» στους Αιγύπτιους εκβιαστές 53χρονου στην Κεφαλονιά

«Χειροπέδες» στους Αιγύπτιους εκβιαστές 53χρονου στην Κεφαλονιά

Τέλος πήρε η περιπέτεια ενός 53χρονου επιχειρηματία, ο οποίος εκβιαζόταν τους δύο τελευταίους μήνες από δύο Αιγύπτιους.

Οι δύο δράστες συνεργαζόμενοι με ένα ακόμη ομοεθνή τους απαιτούσαν από τον επιχειρηματία το ποσό των 30.000 ευρώ προκειμένου να του επιστρέψουν επαγγελματικό εξοπλισμό αξίας 80.000 ευρώ που του είχαν αφαιρέσει το χρονικό διάστημα από 23-12-2011 έως 26-12-2011.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συμφωνήθηκε να δοθεί από τον επιχειρηματία στους Αιγυπτίους το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ προκειμένου να του επιστρέψουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό, που του είχαν κλέψει και κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μόλις οι Αιγύπτιοι παρέλαβαν το ποσό που είχε προσημειωθεί, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς προβάλλοντας αντίσταση.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο συλληφθέντες Αιγύπτιοι ηλικίας 30 και 44 ετών αποτελούσαν μέρος εγκληματικής ομάδας στην οποία συμμετείχε ένας ακόμη 26χρονος Αιγύπτιος ο οποίος αναζητείται και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είχε καθοδηγητικό ρόλο στις ενέργειες της ομάδας.

Ο 26χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση του 53χρονου επιχειρηματία και την αμέσως επομένη μέρα της διάρρηξης επικοινώνησε με τον επιχειρηματία, του ανέφερε τις συνθήκες της διάρρηξης και 30.000 ευρώ προκειμένου να του επιστρέψει τον εξοπλισμό.

Επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα που διήρκησε η έρευνα ο 26χρονος είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τον επιχειρηματία προκειμένου να ρυθμίσουν τις συνθήκες παράδοσης του χρηματικού ποσού.

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός ανευρέθηκε χθες το απόγευμα στο σύνολό του σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 26χρονου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Ανακριτή Κεφαλονιάς.