ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Στάση αναμονής για τις ανακοινώσεις EMA-FDA - «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός»

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Στάση αναμονής για τις ανακοινώσεις EMA-FDA - «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός»

Σύμφωνα με το Μάριο Θεμιστοκλέους ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε αναμονή των ανακοινώσεων για το συγκεκριμένο εμβόλιο

Στο ζήτημα των θρομβώσεων που προέκυψε από το εμβόλιο της Johnson & Johnson τοποθετήθηκε ο ενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κρατικός μηχανισμός προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Ο κ Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η παράδοση των συγκεκριμένων εμβολίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα με την πρώτη παρτίδα να είναι το μεσημέρι στην Αθήνα, ενώ τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής».

«Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός είναι των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκ δόσεις», ήταν τα λόγια του κ Θεμιστοκλέους μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινύνου της ομάδας Β, από τις 21/4 εκπαιδευτικούς και από το Σαββατο 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο ανταπόκρισης στους εμβολιασμούς. Τα ποσοστά είναι καλά, μπορούν να γίνουν και καλύτερα γι’ αυτό και η έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν» είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει ο σχεδιασμός για σταδιακό άνοιγμα - Τα self test «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό