ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ. για κορονοπάρτι: «Αν επέμβουμε θα έχουμε μία χειρότερη Νέα Σμύρνη»

ΕΛ.ΑΣ. για κορονοπάρτι: «Αν επέμβουμε θα έχουμε μία χειρότερη Νέα Σμύρνη»

Ο συνδικαλιστής αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας τοποθετήθηκε δημόσια για τα κορoνοπάρτι που διοργανώνονται σε πλατείες της Αθήνας και επισήμαινε το γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία στις πλατείες.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών για τον κορoνοϊό αλλά και το μείζον ζήτημα που έχει εγείρει ο συνωστισμός στα πάρκα και τις πλατείες, με τη διενέργεια των κορoνοπάρτι, συζητήθηκαν εκτενώς τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Την ίδια στιγμή, τα κορoνοπάρτι που διοργανώνονται σε πλατείες της Αθήνας, προκαλούν προβληματισμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Κι αυτό διότι μπορεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να δείχνει θετικά σημάδια σταθεροποίησης με τάση αποκλιμάκωσης, ωστόσο αφενός πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύθραυστη κατάσταση, αφετέρου το σύστημα υγείας πιέζεται εδώ και εβδομάδες πέραν των ορίων του.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Open TV, απάντησε στο γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία στις πλατείες και γιατί η ΕΛ.ΑΣ. προκρίνει το δόγμα της ήπιας διαχείρισης των συναθροίσεων. «Υπάρχουν παρά πολλές πλατείες. Είναι ανέφικτο να φυλάξουμε όλες τις πλατείες της χώρας. Και δεν έχουμε μόνο στην Αθήνα τέτοια φαινόμενα έχουμε και στο Βόλο, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει απαγόρευση, αλλά υπάρχει και πολυποικιλότητα. Φοβάμαι μήπως έχουμε κάτι χειρότερο από τη Νέα Σμύρνη. Όταν έχουμε νεαρούς, ζευγάρια. παιδιά. Περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσαμε, παρά θα λύσουμε. Μιλάμε για χιλιάδες πολίτες, που δεν είναι μία μάζα. Είναι και μπαχαλάκηδες, και καρότσια μαζί. Πρέπει να φύγει από εμάς που είναι θεσμικοί και να πάρουν αποφάσεις», κατέληξε.

Οι αστυνομικοί έχουν, πάντως, εικόνα για τα πάρτι που διοργανώνονται διαδικτυακά και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Οι διοργανωτές κοινοποιούν τον τόπο και την ώρα των πάρτι λίγο πριν την πραγματοποίησή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοπάρτι: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά dj και διοργανωτές – Σαρώνουν τα social media