ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Η μείωση των διασωληνωμένων σχετίζεται με την αύξηση θανάτων - Τι είπε για τις μετακινήσεις

Μετακίνηση εκτός νομού
IN TIME

Μικρή μείωση των διασωληνωμένων της τάξεως του 15% καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα νοσοκομεία, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη

H κυρία Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι είχαμε και πολλούς θανάτους, οπότε υπάρχει αυτός ο συσχετισμός.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές τις μέρες υπάρχει μια σταθερότητα όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των νοσηλευομένων στις απλές κλινικές Covid. Ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν περιμένουμε να μειωθεί απότομα, θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες και σιγά σιγά θα ξεκινήσει η πτώση. Εφόσον βέβαια συνεχιστεί η σταθεροποίηση των παραμέτρων που έχουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί «για να μπορέσουμε να πάμε σε μια άλλη φάση» τονίζοντας ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πάρα πολύ μεγάλη και οι νοσηλευτές και οι γιατροί έχουν κουραστεί.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή στο «Σωτηρία» υπάρχει μόνο ένα άδειο κρεβάτι ΜΕΘ συμπληρώνοντας ότι «περιμένουμε ακόμα να δούμε κάποια εκτόνωση. Οι διασωληνωμένοι φαίνεται να μειώνονται με πολύ αργό ρυθμό».

Σχολιάζοντας τα μέτρα χαλάρωσης, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι «ήδη έχω πει εδώ και μέρες ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Να ανοίξει η εστίαση με συγκεκριμένα μέτρα και την ευθύνη να έχουν και οι καταστηματάρχες, ώστε να σταματήσει ο συνωστισμός στις πλατείες. Η μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων σε νέους ανθρώπους έχει αυξηθεί από 40%-60% και οι κλινικές είναι γεμάτες με νέους από 25-55 ετών», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στις υπερτοπικές μετακινήσεις, ανέφερε ότι δεν μπορούσαν να επιτραπούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα γιατί το σύστημα υγείας στην επαρχία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλο όγκο ασθενών.

Υπέρ του ανοίγματος των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους τάχθηκε και ο κ. Συρίγος τονίζοντας ότι «το καθολικό lockdown όσο ήταν να μας βοηθήσει, μας βοήθησε. Φαίνεται ότι δε λειτουργεί τώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στα δίοδια - Οι δικαιολογίες των οδηγών