ΕΛΛΑΔΑ

Έξοδος του Μεσολογγίου: Ρίγη συγκίνησης στην αναπαράσταση της Ανατίναξης του Καψάλη

Έξοδος Μεσολογγίου
aixmi-news.gr

Έξοδος του Μεσολογγίου: Με λιτό και κατανυκτικό τρόπο, χωρίς υπερβολές, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η αναπαράσταση της Ανατίναξης του Καψάλη στο Ιερό Ταφείο του Μεσολογγίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου (24/4) τελέστηκε μέγας εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο των Ηρώων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το τελετουργικό της Αναπαράστασης διατηρώντας όλα τα στοιχεία των προηγούμενων ετών. Προστέθηκαν και άλλα, τα οποία, υπό την καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού και της Ελευθερίας Ντεκώ, αποδίδοντας μια αισθητική αναβάθμιση που όχι μόνο δεν προσέβαλλε τον Ιερό χώρο όπως ακουγόταν συνεχώς από κακοπροαίρετους το προηγούμενο διάστημα, αλλά απεναντίας «φώτισε» και έδειξε το Μεσολόγγι στα πέρατα του κόσμου.

Η αφήγηση των Στεφανίας Γουλιώτη και Νίκου Καραθάνου ήταν εξαιρετική ενώ η χορωδία του Δήμου «έδεσε» υπέροχα με το μουσικό σύνολο chores της Μαρίνας Σάττι και έδωσαν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Χολέβα. Και βέβαια οι Μεσολογγίτες Θωμάς Θεοφιλάτος και Πέτρος Σιάμος όπως πάντα συγκίνησαν.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του aixmi-news.gr,η ατμόσφαιρα στον Κήπο των Ηρώων ήταν απολύτως κατανυκτική με τα κεράκια που ήταν διάσπαρτα και τις ακτίνες φωτός που έφθασαν μέχρι τον ουρανό. Η ησυχία και η ηρεμία που επικράτησε έδωσε πραγματικά το στίγμα της Ιερής Πόλης και της Θυσίας των Ηρώων της.

«Σιωπηλή» πορεία από δεκάδες πολίτες

Νωρίτερα, δεκάδες πολίτες φορώντας παραδοσιακές στολές, περπάτησαν το απόγευμα του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης του Μεσολογγίου με κατεύθυνση την ντάπια Λουνέτα έξω από το Τρικούπειο.

Πρόκειται για μια αυθόρμητη εκδήλωση απόδοσης φόρου τιμής στους πεσόντες στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, που δεν παραβίαζε τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της COVID19, σύμφωνα με το messolonghinews.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το «πλήγμα» Μπάιντεν σε Ερντογάν: Τι σημαίνει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων- Γιατί τώρα