ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση στη Μαγνησία: «Εισέβαλε» γυμνός κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης

Τηλεκπαίδευση
INTIME NEWS

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Μαγνησία η «εισβολή» επιδειξία σε ψηφιακή τάξη την ώρα του μαθήματος σε σχολείο. 

Το περιστατικό κατήγγειλε εκπαιδευτικός στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία διεξάγει σχετική έρευνα για το θέμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr το περιστατικό δεν σημειώθηκε μόνο μία φορά.

«Η εισβολή επιδειξία σε ψηφιακή τάξη την ώρα του μαθήματος σε σχολείο της Μαγνησίας, απέδειξε για άλλη μια φορά πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ποτέ δεν ήταν η διασφάλιση της ηρεμίας στην τάξη και η προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών κατά την τηλεκπαίδευση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

Στην καταγγελία - ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εκπαιδευτικοί στο μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και χωρίς καμία στήριξη από το υπουργείο Παιδείας με δικά τους τεχνικά μέσα και αφιερώνοντας αμέτρητο από τον προσωπικό τους χρόνο, κράτησαν ζωντανή την επαφή των μαθητών με το δημόσιο σχολείο μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Όλη αυτή την περίοδο, οι εκπαιδευτικοί εισέπραξαν και με το παραπάνω την αδιαφορία της κυβέρνησης η οποία αγνόησε το σύνολο των προτάσεων του εκπαιδευτικού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου στο φυσικό του χώρο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο το πόσο εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι μπορούν να βρεθούν

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν σε κοινή θέα στο διαδίκτυο και αμέτρητες οι περιπτώσεις "διάρρηξης" της ψηφιακής τάξης από λογής – λογής "ενδιαφερόμενους" αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που ήταν γνωστό και σε μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Πως η αποκλειστική επιλογή μιας και μοναδικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, εξυπηρετούσε κυρίως άλλους σκοπούς άσχετους από τους καθαρά εκπαιδευτικούς. Απόδειξη το σήριαλ της δημοσιοποίησης του συνόλου των όρων της σύμβασης.

Μια τέτοια τιμή επιφύλαξαν οι ψηφιακοί "διαρρήκτες" όχι μία άλλα πολλές φορές τις τελευταίες μέρες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη λαϊκή έκφραση "…όλα τα ’χει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε". Μόνο που οι συγκεκριμένες "διαρρήξεις" ξεπέρασαν κάθε όριο παρενόχλησης της ηρεμίας της τάξης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βύρωνας: Γυναίκα έριξε πετρέλαιο σε κορίτσια που έπαιζαν κάτω από το σπίτι της

Ρoή Ειδήσεων