ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Υπηρεσίες δίωξης πέρασαν το... τηγανέλαιο για λαθραίο καύσιμο

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Υπηρεσίες δίωξης πέρασαν το... τηγανέλαιο για λαθραίο καύσιμο

Πρωτοφανές περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όπου κρατικές υπηρεσίες δίωξης παρακολουθούσαν για εμπόριο λαθραίου καυσίμου τηγανέλαιο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το οποίο μεταφερόταν προς ανακύκλωση

Υπό την παρακολούθηση των υπηρεσιών δίωξης, είχαν τεθεί το 2016 τα οχήματα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών που μετέφεραν…τηγανέλαιο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σε διαδικτυακή εκδήλωση για την ανακύκλωση, ο Δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ Δανιηλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία- «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», με θέμα «Απορρίμματα και ενεργός συμμετοχή πολιτών», για να δείξει πόσο μακριά είναι μερικές φορές η ενημέρωση και συμμετοχή από την πραγματικότητα, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση που είχε στο στόχαστρο τον ίδιο, καθώς η συμμετοχή του δήμου σε πρόγραμμα ανακύκλωσης, αρχικά θεωρήθηκε λαθρεμπόριο καυσίμων!

«Γελάτε» είπε στους συμμετέχοντες ο κ. Δανιηλίδης «αλλά όταν έμαθα ότι ετοιμάζονται να με κατηγορήσουν για κακούργημα, επειδή έστελνα τηγανέλαιο και έπαιρνα πίσω βιοκαύσιμο, το οποίο χρησιμοποιούσαμε στην συνέχεια ως καύσιμη ύλη σε δημοτικά κτήρια που εξυπηρετούσαν ΑΜΕΑ, μόνο να γελάσω δεν μπορούσα».

Ο κ. Δανιηλίδης, εκτός από το παραπάνω περιστατικό, μίλησε στην εκδήλωση για τις πολιτικές και τα προγράμματα μείωσης απορριμμάτων που εφαρμόζονται στον δήμο του, παρουσίασε στοιχεία για τα οφέλη από τις πρακτικές ανακύκλωσης που έχουν υιοθετηθεί, όπως το τοπικό δίκτυο κομποστοποίησης, ενώ σημείωσε ότι στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να μειωθεί η παραγωγή απορριμμάτων.

Ειδικά για το τηγανέλαιο, ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε ότι η ΕΥΑΘ θα έπρεπε να επιδοτεί τους δήμους που «τρέχουν» τέτοια προγράμματα, καθώς, με τον τρόπο αυτό, τόσο ο βιολογικός καθαρισμός, όσο και τα συστήματα αποχέτευσης, θα μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας τους, αφού θα δέχονται σημαντικά μικρότερες ποσότητες τέτοιων αποβλήτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων