ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Λαγός: Πώς συνελήφθη λίγο πριν το «σκάσει» από τις Βρυξέλλες - Τι θα γίνει με την έδρα του

Γιάννης Λαγός: Πώς συνελήφθη λίγο πριν το «σκάσει» από τις Βρυξέλλες - Τι θα γίνει με την έδρα του
AP

Οι πληροφορίες λένε ότι χρειάστηκε να κατέβει από το σπίτι και η σύντροφος του Γιάννη Λαγού για να κάνει τη διερμηνεία μεταξύ των αστυνομικών και του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (27/4) στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, μετά από σχετική έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές. Ο ευρωβουλευτής αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα, το προσεχές διάστημα, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε ότι κρατείται αλλά δεν θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Νωρίς το μεσημέρι, γύρω στις 12.00, ο Γιάννης Λαγός κατέβηκε από το σπίτι του, καθώς είχε μισθώσει αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει σε άγνωστο προορισμό. Δεν κρατούσε βαλίτσες, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Τον πλησίασε ένας αξιωματικός της βελγικής αστυνομίας συνοδευόμενος από δύο συναδέλφους του. Μόλις ο αστυνομικός ταυτοποίησε ότι πρόκειται για τον Γιάννη Λαγό του ζήτησε να τους ακολουθήσει και ο Λαγός δεν αντιστάθηκε. Οι πληροφορίες λένε ότι χρειάστηκε να κατέβει από το σπίτι και η σύντροφος του Γιάννη Λαγού για να κάνει τη διερμηνεία μεταξύ των αστυνομικών και του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Τι θα γίνει με την έδρα και τη βουλευτική αποζημίωση

Σχετικά με την έδρα του Γιάννη Λαγού και τη βουλευτική του αποζημίωση του η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 επισήμανε ότι μπορεί να ήρθη η ασυλία του αλλά παραμένει ευρωβουλευτής ως το τέλος της θητείας του το 2024 ή αν υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη από δικαστήριο β' βαθμού. Συνεχίζει να πληρώνεται με την αποζημίωση των ευρωβουλευτών, που ξεπερνά τα 6.000 ευρώ χωρίς να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο αν καταδικαστεί αμετάκλητα σε β' βαθό τότε επανεξετάζεται και μάλλον χάνει την έδρα.

Παρακαλούσε τους ευρωβουλευτές να μη συλληφθεί

Προτού οι βελγικές Αρχές προχωρήσουν στη σύλληψη του ο ευρωβουλευτής προσπάθησε με επιστολή του να αποφύγει την άρση της ασυλίας του με επιστολή που συνέταξε προς τους ευρωβουλευτές. Μάλιστα προσπάθησε να ανασκευάσει τις κατηγορίες που των βαρύνουν και να παρουσιαστεί ως θύμα.

Η επιστολή γράφει συγκεκριμένα:

«Αγαπητές συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγούμενου πολιτική δίωξη.

Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή το Καζακστάν όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός ευρωπαϊκών συνόρων;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν