ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊος: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό καθηγητή που ανακάλυψε το φάρμακο για τον κορονοϊό

Κορονοϊος: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό καθηγητή που ανακάλυψε το φάρμακο για τον κορονοϊό

Συνάντηση με τον καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος ανακάλυψε το εισπνεόμενο φάρμακο για τον κορωνοϊό έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται απο τις 11 το πρωί με τον καθηγητή Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Ναντίρ Αρμπέρ, εν όψει της εντατικής προετοιμασίας για την έναρξη των κλινικών δοκιμών και στη χώρα μας του πολλά υποσχόμενου ισραηλινού φαρμάκου κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μία νέα, πρωτοποριακή αγωγή εισπνεόμενου φαρμάκου που έχει δοκιμαστεί σε 30 ανθρώπους που νόσησαν σοβαρά από κορονοϊό και βρέθηκε αποτελεσματικό.

Η συνάντηση θα γίνει παρουσία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος υποδέχθηκε χθες μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη τον Ναντίρ Αρμπέρ, στο νοσοκομείο Αττικόν. Σημειώνεται ότι το Αττικόν και το Σωτηρία είναι τα δύο νοσοκομεία όπου θα γίνει η κλινική μελέτη για το ισραηλινό φάρμακο.


Τη συμμετοχή της Ελλάδας στο επιστημονικό σχέδιο για το πολλά υποσχόμενο ισραηλινό φάρμακο είχε προαναγγείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη χώρα.

«Με το που θα ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, θα είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχει και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα είναι αποτελεσματικό. Θα ανακουφιστούμε πραγματικά αν όντως βρεθεί ένα φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια», είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον ισραηλινό ομόλογό του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Ισραηλινός καθηγητής Αρμπέρ, βρίσκεται στην Ελλάδα από την Τετάρτη και είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενόψει της προετοιμασίας της κλινικής μελέτης στα Νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία με χορηγία της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών.

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσορίζοντας τον ισραηλινό καθηγητή στη χώρα μας, τόνισε ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως έχει αναφέρει ο Ναντίρ Αρμπέρ. Το φάρμακο είχε επίσης θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι ισχύει από σήμερα για SMS, μετακινήσεις και εκκλησίες - Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση