ΕΛΛΑΔΑ

Οργανωμένες παραλίες: Πότε ανοίγουν – Τι προανήγγειλε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Παραλία Γλυφάδα

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Για τις 15 Μαΐου προανήγγειλε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης εξηγώντας ότι αυτό θα γίνει μαζί με τον τουρισμό.

Ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, επισημαίνοντας στην ΕΡΤ ότι «προχωρούμε και ανοίγουμε την αγορά με πολύ προσεκτικά και συγκεκριμένα».

Ερωτηθείς για την απόφαση να μην υπάρχει μουσική στα καταστήματα εστίασης, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως οι ειδικοί πιστεύουν πως όταν υπάρχει μουσική αναγκάζεται ο κόσμος να αυξάνει την ένταση της φωνής του κι άλλα να εκτοξεύει περισσότερα σταγονίδια.

«Δεν είναι μόνο η μουσική, πλέον έχουμε ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δεν καταναλώνουμε ποτά και φαγητό. Όσο περνά ο καιρός και εφόσον τηρεί ο κόσμος όλα τα μέτρα, το μέτρο σχετικά με τη μουσική θα επανεκτιμηθεί» είπε ακόμα ο κ. Σταμπουλίδης.

Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στα εμπορικά κέντρα αλλά και καταστημάτων σε ημιυπαίθριους χώρους, δήλωσε ότι θα λειτουργούν μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού 15 Μαΐου, μόνο με delivery και take away.

Για τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, είπε ότι λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο.

Για τα sms στο 13033, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14 Μαΐου και αναμένεται να δοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου, ενώ πρόσθεσε ότι τα μηνύματα βοηθούν την κοινωνία ώστε να κρατηθεί σε έναν αυτοπεριορισμό.

Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ανέφερε, δε, πως από τις 14 Μαΐου και μετά «θα κάνουμε κι άλλα βήματα, εφόσον τα μέτρα δεν είναι επιθετικά προς την πανδημία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μεγάλες προσδοκίες από το φάρμακο που έρχεται από το Ισραήλ - Ξεκινούν κλινικές δοκιμές