ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2021: «Μπλόκα» και τη Μεγάλη Παρασκευή – Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα κορονοπάρτι της Κυριακής

Πάσχα 2021: «Μπλόκα» και τη Μεγάλη Παρασκευή – Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα κορονοπάρτι της Κυριακής
InTime

Πάσχα 2021: Επιμένουν για έξοδο από τα αστικά κέντρα οι πολίτες παρά τις απαγορεύσεις. Συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι σε διόδια, εθνικές οδούς και οδικές αρτηρίες. Αυξημένη κίνηση στα παραθαλάσσια προάστια στην Αττική. Σχέδιο για την αποτροπή κορονοπάρτι την Κυριακή.

Αν και είναι γνωστό εδώ και μια εβδομάδα πως ούτε φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, αρκετοί είναι αυτοί που επιχείρησαν να αφήσουν την πρωτεύουσα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, έτσι ώστε να βρεθούν στην περιφέρεια για τις Άγιες Ημέρες. Η ΕΛ.ΑΣ. και οι αρμόδιες αρχές, ωστόσο, είχαν καταστρώσει σχέδιο για να αποτρέψουν άσκοπες μετακινήσεις, με αποτέλεσμα οι ουρές στα διόδια και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν «μπλόκα» να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έγιναν γνωστά, τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν μόλις 6.470 οχήματα – αριθμός πάρα πολύ μικρός σε σχέση με αυτόν προηγούμενων ετών όταν και δεν υπήρχαν απαγορεύσεις – ενώ 140 οχήματα έκαναν αναστροφή και σε τρία επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις μετακίνησης.

Στο ίδιο διάστημα, από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 6.754 οχήματα, βεβαιώθηκαν δυο παραβάσεις μετακίνησης ενώ σημειώθηκαν και 86 επιστροφές. Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο 48ωρο, οι «αναστροφές» στα κατά τόπους μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. και των αρχών, ξεπέρασαν τις 1.000 ενώ ιδιαίτερα αυστηροί είναι οι έλεγχοι που γίνονται και σε λιμάνια και σταθμούς ΚΤΕΛ.

Κάπως έτσι, πήραν ξανά… ζωή τα παραθαλάσσια προάστια. Ειδικότερα στην Αττική έχει σημειωθεί ρεκόρ μισθώσεων σε βίλες και μονοκατοικίες στις περιοχές που βρίσκονται στην ακτογραμμή, καθώς οι πολίτες θέλουν να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης και τα διαμερίσματα έτσι ώστε να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Παρά τις απαγορεύσεις, πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να γιορτάσουν με τα γνωστά - πλέον - πάρτι το Πάσχα. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποφασίσει, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, να θέσει σε εφαρμογή ένα ακόμα σχέδιο για να τα αποτρέψει.

Αρκετοί αστυνομικοί θα βρίσκονται σε πλατείες της Αττικής αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές, έτσι ώστε να βάλουν... φρένο στους επίδοξους γλεντζέδες που θα επιλέξουν να περάσουν συνωστισμένοι το φετινό Πάσχα. Στο σχέδιο, όπως έχει γίνει γνωστό, περιλαμβάνεται «σάρωση» των social media για τα... ραντεβού που κλείνονται ενόψει των πάρτι και επίσης συχνές περιπολίες στις «επίφοβες» περιοχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.009 νέες μολύνσεις στην Αττική - Παραμένει υψηλά η Θεσσαλονίκη