ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Λαχείο: Δείτε πώς θα μπείτε στις κληρώσεις για 1 εκατ. ευρώ - Μια λαχειοπώλης εξηγεί τα tips

Εθνικό Λαχείο: Δείτε πώς θα μπείτε στις κληρώσεις για 1 εκατ. ευρώ - Μια λαχειοπώλης εξηγεί τα tips

H αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση του Εθνικού Λαχείου μετά το δεύτερο lockdown έχει ξεκινήσει και η ζήτηση για τους λαχνούς του ιστορικού παιχνιδιού στους λαχειοπώλες και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα αυξάνεται.

Την Τετάρτη, 12 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι κληρώσεις της Έκδοσης 250 του Εθνικού Λαχείου, η οποία μοιράζει το μεγάλο εγγυημένο έπαθλο του 1.000.000 ευρώ.

«Ξέχνα τον πανικό, παίξε Εθνικό»

Το Νewsbomb.gr μίλησε με την κα. Ελισάβετ Ευθυμιάδου, η οποία καθημερινά «οργώνει» τους δρόμους και τις λαϊκές αγορές στο Λαύριο και όλες τις γύρω περιοχές, πουλώντας τους λαχνούς του παιχνιδιού. Η κα. Ευθυμιάδου, μάλιστα, έχει επινοήσει και το δικό της χιουμοριστικό σλόγκαν «Ξέχνα τον πανικό, παίξε Εθνικό», το οποίο έχει τυπώσει στο μπλουζάκι της.

Όπως εξηγεί η κα. Ευθυμιάδου, «το Εθνικό Λαχείο είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με μεγάλη ιστορία και φανατικό κοινό. Κυκλοφορεί από το 1937, δηλαδή για περισσότερο από 80 χρόνια. Είναι το μόνο παιχνίδι στο οποίο ο κάθε παίκτης έχει τον δικό του προσωπικό αριθμό, τον οποίο μπορεί να κρατήσει για όσο θέλει. Εγώ, προσωπικά έχω περισσότερους από 20 πελάτες που αγοράζουν σε κάθε έκδοση του παιχνιδιού τον ίδιο αριθμό. Το λαχείο πωλείται συνήθως για κάθε κλήρωση σε δεκάδες, αξίας 40 ευρώ η κάθε μια. Όμως, η αξία του κάθε τεμαχίου ανέρχεται στα 4 ευρώ. Κάποιος μπορεί να συμμετάσχει με ένα έως και δέκα τεμάχια με τον ίδιο αριθμό. Αν μετά από μία κλήρωση δεν κληρωθεί ο αριθμός του παίκτη ή η χιλιάδα στην οποία ανήκει, ο παίκτης συνεχίζει στο παιχνίδι με τον ίδιο αριθμό. Πρέπει απλά να προμηθευτεί το λαχείο της επόμενης κλήρωσης, το αργότερο μια μέρα πριν από αυτή».

Διαδοχικές κληρώσεις και ενδιάμεσα έπαθλα

Ο μηχανισμός κληρώσεων του Εθνικού Λαχείου είναι διαφορετικός από τα άλλα λαχεία ή τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Προσφέρει, όμως, υψηλές πιθανότητες κέρδους με πολλά ενδιάμεσα έπαθλα έως και 100.000 ευρώ. Η κα. Ευθυμιάδου εξηγεί: «Σε κάθε έκδοση πραγματοποιούνται τέσσερις κληρώσεις, με πολλά ενδιάμεσα έπαθλα. Κάθε μια από τις οποίες κληρώσεις περιλαμβάνει υπό-κληρώσεις σε διαφορετικές ημέρες. Συνολικά, σε κάθε έκδοση κυκλοφορούν 184.000 μοναδικοί αριθμοί. Κάθε αριθμός που κληρώνεται βγαίνει από το παιχνίδι, αυξάνοντας τις πιθανότητες των λαχνών που παραμένουν στο παιχνίδι μέχρι και την τελευταία κλήρωση κάθε έκδοσης που κληρώνεται ο μεγάλος λαχνός του 1.000.000 ευρώ. Στη συγκεκριμένη έκδοση οι κληρώσεις ξεκινούν στις 12 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 2 Ιουλίου. Εκτός από τον μεγάλο λαχνό, στην τέταρτη κλήρωση κληρώνεται ο Πρώτος Λαχνός ύψους 100.000 ευρώ. Επίσης, και στις τέσσερις κληρώσεις κληρώνονται οι Πρώτοι Λαχνοί ύψους 20.000 ευρώ, οι Μεσαίοι Λαχνοί με κέρδη από 500 ευρώ έως και 10.000 ευρώ, ενώ δίνονται κέρδη από 80 ευρώ έως και 160 ευρώ για τους λήγοντες αριθμούς ανάλογα με την κλήρωση».

Η «τυχερούλα»

«Μετά από κάθε κλήρωση βγαίνει ο πίνακας κερδών και οι πελάτες μας έρχονται να δουν εάν και πόσα κέρδισαν. Τόσα χρόνια έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης. Ξέρουμε ποιος έχει κερδίσει και μας ρωτάνε από απόσταση πολλές φορές! Εμένα μου έχουν κολλήσει το παρατσούκλι «τυχερούλα», επειδή οι πελάτες μου όλο και κάποιο ποσό θα κερδίσουν συχνά-πυκνά. Εκτός από το Εθνικό Λαχείο, έχω πολλούς πελάτες που αγαπούν το Λαϊκό Λαχείο, το οποίο έχει ξεκινήσει και πάλι τις κληρώσεις του κάθε Τρίτη δυναμικά».