ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, Δευτέρα και Τετάρτη - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Self test: Μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, Δευτέρα και Τετάρτη - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημέρωσε για το πώς θα γίνει η διάθεση των self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι διευκρινίσεις για τους δικαιούχους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Με δεδομένη την επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στα θρανία από τη Δευτέρα (10.05), με τη χρήση των self-test τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει πως θα γίνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών.

Όπως εξηγεί η ανακοίνωση, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παραλάβουν τα δυο δωρεάν self tests από τη Δευτέρα ως και την Τετάρτη 12 Μαΐου, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες της τρέχουσας εβδομάδας, από τα φαρμακεία όλης της χώρας. Στην ίδια ανακοίνωση, ξεκαθαρίζεται πως οι δικαιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, θα μπορούν να τα παραλάβουν από την Πέμπτη 13 Μαΐου ως και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Η ανακοίνωση

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Βασιλακόπουλου στο Newsbomb.gr: Προσοχή σε όσους κάνουν τη 1η δόση – Πώς μεταλλάσσεται ο ιός