ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: LIVE oι ανακοινώσεις από Κικίλια και Σκέρτσο - Τι θα γίνει με μετακινήσεις, SMS, ωράριο

Βασίλης Κικίλιας
Intime News

Η προγραμματισμένη για σήμερα (12/5) ενημέρωση για τον κορονοϊό πραγματοποιείται στις 18:00.

Την ενημέρωση θα κάνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ θα συμμετέχει επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Δείτε LIVE:

Παγώνη: Τότε θα είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Απαντήσεις για το πότε θα είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα αλλά και για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά έδωσε η Ματίνα Παγώνη.

Με δεδομένο ότι από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιαστούν και οι κάτω των 30 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά εκτίμησε ότι «τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη να έχουμε φτάσει στο 80% των εμβολιασμών. Αυτό θα σημαίνει ασφάλεια, δε θα αισθανόμαστε το φόβο που έχουμε σήμερα στην καθημερινότητά μας».

«Πρέπει να τρέξουμε για τους υπόλοιπους, για να κάνουμε το τείχος της σχετικής ανοσίας, να φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων για να έχουμε σχετική ανοσία γύρω στο τέλος Ιουνίου» συμπλήρωσε η κυρία Παγώνη.

Απηύθυνε, δε, έκκληση «σε όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν, να το κάνουν. Ο ιός είναι επιθετικός και δεν έχει ηλικίες. Και θέλω να πω μπράβο και στους νέους ανθρώπους άνω των 30 που πάνε και εμβολιάζονται».

Η ίδια υποστήριξε στο Mega ότι «πάμε καλύτερα και αυτό είναι γεγονός και αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουμε από τα νοσοκομεία. Από τον αριθμό των εισαγωγών, των νοσηλευόμενων και των ανθρώπων που είναι σε ΜΕΘ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Το παιδί μου δε γυρίζει πίσω» - Συντετριμμένη η μητέρα της 20χρονης (vid)