ΕΛΛΑΔΑ

Καταστροφή ο εφησυχασμός προειδοποιεί η κυβέρνηση – Ψηλά στην ατζέντα η ασφάλεια

Ερμού καταστήματα συνωστισμός
INTIME

Ο κορονοϊός παραμένει και γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός διαμηνύουν πηγές από την κυβέρνηση - Εντείνεται και η αστυνόμευση

Η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει τελειώσει, ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές, καθώς διαπιστώνεται πως οι πολίτες, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει πια κορoνοϊός.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και ο εφησυχασμός θα είναι καταστροφή και μπορεί να οδηγήσει σε πισωγύρισμα. Γι’ αυτό το λόγο θα ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Παρασκευή επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 84.741 ευρώ κατά τη διάρκεια 67.926 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, οι υπηρεσίες κατέγραψαν 292 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού χαρακτήρα και πέρα των προστίμων πραγματοποίησαν 3 συλλήψεις και επέβαλαν 15θημερη αναστολή λειτουργίας σε τρεις επιχειρήσεις.

Κυβέρνηση και ειδικοί αναφέρουν πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα επιτευχθεί με κύρια όπλα το τείχος ανοσίας που συστηματικά χτίζεται μέσω των εμβολιασμών, τα προληπτικά τεστ και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που πρέπει να τηρούμε πιστά.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Εντείνεται η αστυνόμευση

Σε παράλληλη τροχιά με τη διαχείριση της πανδημίας και την σωστή επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό για να αποφευχθεί νέα έξαρση του κορονοϊού, που θα φέρει πισωγυρίσματα, η κυβέρνηση επικεντρώνεται και σε μία σειρά από άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως το θέμα της ασφάλειας.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η δολοφονία τη Μεταμόρφωση και η διάρρηξη στην Εκάλη φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας η ενίσχυση της οποίας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Μάλιστα κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν πως θα ενταθεί η αστυνόμευση το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως τα στοιχεία για την εγκληματικότητα είναι καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάρωσης συνέχεια:Τι ανοίγει σήμερα, ποιες δραστηριότητες παίρνουν το πράσινο φως της επανεκκίνησης