ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο», λέει ο 35χρονος

Εμβόλιο Astrazeneca
ASSOCIATED PRESS

Βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, εμφανίστηκε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος μία εβδομάδα μετά εμφάνισε και δεύτερο θρόμβο για τον οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα.

Όπως ανέφερε ο 35χρονος μιλώντας στο Mega, «η πρώτη θρόμβωση οφείλεται ξεκάθαρα στο εμβόλιο, έχουν βγει τα αποτελέσματα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις καθώς «ούτε οι ίδιοι (σ.σ. οι γιατροί) δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται ένας άνδρας να παρουσιάσει τις θρομβώσεις που συνήθως εμφανίζονταν στις γυναίκες».

Ο 35χρονος εξέφρασε την ελπίδα «να έχουμε τελειώσει» με τα θρομβωτικά επεισόδια, τα οποία είναι έως δύο όπως του ανέφεραν οι γιατροί.

«Είναι τραγικό. Περάσαμε δύσκολες ώρες πρώτα εκείνος και μετά εμείς», είπε ο πατέρας του 35χρονου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση της υγείας του 35χρονου είναι καλή, παρόλο που υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά» ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης, προσθέτοντας μάλιστα πως ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

«Στην περίπτωση του 35χρονου έκανε εμβολή ο θρόμβος» διευκρίνισε ο κ. Χαλκιαδάκης, εξηγώντας την σπανιότητα του συγκεκριμένου περιστατικού. «Είμαστε στη διαδικασία να ψάξουμε λίγο παραπάνω και να ελέγξουμε τον 35χρονο. Στη βιβλιογραφία αναφέρονται κυρίως φλεβικές θρομβώσεις. Πιθανότατα, αν το δικό μας περιστατικό έχει σχέση με το εμβόλιο θα είναι και από τα πρώτο στον κόσμο», ανέφερε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

To χρονικό

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο Αλέξανδρος Μεταξάκης έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

Ωστόσο, 11 ημέρες μετά κι εντελώς αναπάντεχα, νεκρώνει το αριστερό του πόδι. Θρόμβωση διέγνωσαν οι γιατροί, ετοιμάζοντας τον άμεσα για χειρουργείο.

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία ωστόσο 5 ημέρες αργότερα σε τυχαία εξέταση εντοπίζεται και νέος θρόμβος.

«Πρώτα σώθηκε ο άνθρωπος, μετά το πόδι και τη δεύτερη φορά στάθηκε τυχερός ελπίζω να μην χρειαστεί και 3η φορά», σημείωσε ο πατέρας του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Τόσα αντισώματα αποκτήσατε αν κάνατε εμβόλιο Pfizer ή Astrazeneca