ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητείται ο πληροφοριοδότης των ληστών του 67χρονου στα Χανιά

Αναζητείται ο πληροφοριοδότης των ληστών του 67χρονου στα Χανιά

Το άτομο που έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες στους δράστες της ληστείας του 37χρονου Χανιώτη αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για άτομο που γνώριζε πολύ καλά τον άτυχο ηλικιωμένο και κυρίως ήταν ενήμερος για την οικονομική του άνεση και τα χρήματα που διαθέτει τα οποία ήταν και το ζητούμενο για τους ληστές.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί πίστευαν ότι ο συνταξιούχος ναυτικός είχε "σηκώσει" από την τράπεζα τα χρήματα που είχε κερδίσει από επενδύσεις που είχε κάνει κατά το παρελθόν. Τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονταν στα 600 χιλιάδες ευρώ.

Ο άτυχος ηλικιωμένος, όπως κάθε βράδυ, πήγε από νωρίς στο σπίτι και άναψε τη σόμπα για να ζεσταθεί. Οι ληστές είχαν κλείσει την έξοδο της καπνοδόχου με διάφορα υφάσματα για να μην βγαίνει ο καπνός. Ο στόχος τους ήταν να αναγκάσουν τον ηλικιωμένο να βγει από το σπίτι του που είχε κλειδώσει.

Βγαίνοντας από το σπίτι του ο 67χρονος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τέσσερις ένοπλους κουκουλοφόρους. Οι τρεις οπλισμένοι ληστές μπήκαν μέσα στο σπίτι και ο τέταρτος παρέμεινε έξω από αυτό. Οι δράστες φώναξαν ότι είναι αστυνομικοί και ότι είχαν έρθει για να τον συλλάβουν και του έβαλαν και χειροπέδες στα χέρια. Το θύμα ρωτούσε τι έγινε και αυτοί απάντησαν ότι ήρθαν για έρευνα ενώ έκαναν άνω - κάτω το σπίτι του, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Αφού δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο σπίτι - παρέμειναν εκεί για αρκετές ώρες - βρήκαν περίπου 500 ευρώ και κοσμήματα. Πέρα από τα πυρακτωμένο σίδερο με το οποίο τον έκαψαν, οι τρεις ληστές τον έδεσαν από τα πόδια και με ένα σκοινί τον κρέμασαν μέχρι να τους αποκαλύψει πού είναι ο "θησαυρός" που φημολογούνταν ότι είχε στο σπίτι του.Οι ληστές βλέποντας ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, έφυγαν από το σπίτι του συνταξιούχου ναυτικού.

Το θύμα, παρά την ταλαιπωρία κατάφερε να φωνάξει και να καλέσει σε βοήθεια και τις εκκλήσεις του άκουσαν οι γείτονές του που έτρεξαν για να δουν τι συμβαίνει.