ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Στα Μέγαρα ο Περιφερειάρχης Αττικής – Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση

Φωτιά ΤΩΡΑ: Στα Μέγαρα ο Περιφερειάρχης Αττικής – Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση
InTime

Φωτιά ΤΩΡΑ: Κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής καθώς το πύρινο μέτωπο πέρασε στα δικά της όρια ξεφεύγοντας από αυτά της Κορινθίας. Στα Μέγαρα μεταβαίνει ο Γιώργος Πατούλης. Τι είπε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε Κορινθία και Αττική λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Τετάρτης, ξεκινώντας από την περιοχή του Σχίνου για να εξαπλωθεί στη συνέχεια στο Αλεποχώρι και να φτάσει μέχρι τα Μέγαρα.

Εκεί μεταβαίνει το απόγευμα της Πέμπτης (20.05), ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Όπως είπε στο Newsbomb.gr, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να ελεγχθεί η πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Χαρδαλιάς: Θα είναι δύσκολη η νύχτα – Έχουν γίνει στάχτη 20.000 στρέμματα

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Κορινθία και τη δυτική Αττική εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/05) στην περιοχή Σχίνος και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έχει περάσει πλέον στην Αττική, εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ, περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ, με πιθανότερη αιτία την απόπειρα καύσης ελαιόκλαρων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστόποίησε τις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, αναφέροντας ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, με τις Αρχές να εκκενώνουν προληπτικά οικισμούς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 265 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρα τμήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Στρατός με επίγειες δυνάμεις, καθώς και το ελικόπτερο Σινούκ που επιχειρεί από αέρος.

Ο υφυπουργός τόνισε πως ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, ενώ αναφορικά με τις αιτίες σημείωσε πως το ανακριτικό κάνει τη δουλειά του και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.

«Θα είναι μια δύσκολη βραδιά. Δίνουμε μάχη σε δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κορινθία: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο - Εκκενώνονται οικισμοί, κάηκαν σπίτια