ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: «Η Ιωάννα μου έγινε ένας άγγελος» - Συγκινεί η μητέρα της 11χρονης

Χανιά 11χρονη

Το άτυχο κορίτσι βρέθηκε νεκρό σε βραχώδη περιοχή στα Χανιά - Το απόγευμα της Πέμπτης η κηδεία της - Σπαράζουν τα λόγια της μητέρας της

«Σπάει» τη σιωπή της η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας, λίγες ώρες πριν από την κηδεία του παιδιού της.

«Το παιδί μου τώρα έχει γίνει ένας άγγελος και από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα με προστατεύει» λέει αρχικά η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας στον Alpha, ενώ στη συνέχεια περιγράφει τα εφιαλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Η ίδια μιλάει για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τη στιγμή που η κόρη της εξαφανίστηκε μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε νεκρή από πυροσβέστη.

«Το παιδί έφυγε για μια βόλτα το βράδυ της Τετάρτης και όταν άρχισαν να περνούν οι ώρες βγήκα για να την ψάξω. Την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Δεν ήταν κλειστό και έτσι πίστευα πως η Ιωάννα βρισκόταν κάπου και το είχε στο αθόρυβο. Επέστρεψα κάποια στιγμή σπίτι καθώς πίστευα πως η Ιωάννα θα είχε γυρίσει. Την επόμενη μέρα το πρωί πήγα στην αστυνομία και δήλωσα την εξαφάνιση».

Δείτε πώς περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε:

Ερωτηματικά δημιουργούν τα στοιχεία

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων με τον άδικο χαμό της 11χρονης Ιωάννας, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Από την αυτοψία του ιατροδικαστή στο σημείο, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο απο τις έως τώρα ενδείξεις, φαίνεται πως δεν πρόκειται για ατύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατα την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής, δεν βρέθηκαν ίχνη απο σύρσιμο στο γκρεμό (που παραπέμπουν σε γλίστριμα) ενώ η πτώση του κοριτσιού ήταν κάθετη, προς τα βράχια.

Το κορίτσι, φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρες είδαν το κορίτσι να στέκεται στην άκρη του γκρεμού.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και οι Αστυνομικές αρχές, ερευνούν για ποιο λόγο μεσολάβησαν τόσες ώρες για να δηλωθεί η εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από το σπίτι της.

Σημειώνεται ότι η 11χρονη, έχει άλλα δύο αδέρφια, ζούσε σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, με τους γονείς να έχουν χωρίσει, ενώ πριν απο δύο χρόνια είχαν γίνει γνωστά περιστατικά που αφορούσαν στην οικογένεια τα οποία απασχόλησαν και την Δικαιοσύνη και μάλιστα έιχαν θορυβήσει την κοινωνία των Χανίων, σχετικά με το περιβάλλον που μεγάλωναν αυτά τα παιδιά.

Έτσι, ανακύπτουν ερωτήματα αναφορικά με το αν οι κοινωνικές υπηρεσίες ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της 11χρονης και των άλλων παιδιών της οικογένειας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 16:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στη μικρή Ιωάννα που χάθηκε τόσο άδικα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Ατύχημα ή κάτι άλλο οδήγησε στον θάνατο της 11χρονης; - Τα ευρήματα που προβληματίζουν