ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για το θάνατο του 27χρονου χορευτή στον Πειραιά - «Δεν στέκει η αυτοκτονία»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για το θάνατο του 27χρονου χορευτή στον Πειραιά - «Δεν στέκει η αυτοκτονία»

Μέσα σε μια δεξαμενή νερού στον Πειραιά βρέθηκε νεκρός ο Γάλλος χορευτής Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στην περιοχή, από τις 21 Αυγούστου του 2020 - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειάς, κ. Χαράλαμπος Τσιανάκας, στο Newsbomb.gr

Η σορός του άτυχου χορευτή εντοπίστηκε σχεδόν εννέα μήνες μετά, από παιδιά που έπαιζαν στα μισογκρεμισμένα κτήρια της πρώην Έπαυλης Μαυρομιχάλη. Μέσα σε μία υδατοδεξαμενή βρήκαν το μακάβριο εύρημα και αμέσως ειδοποίησαν τους γείτονες.

Άμεσα έφτασαν η αστυνομία και η πυροσβεστική που ανέσυραν τη σορό του άτυχου χορευτή.

Ο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ 27 χρόνων, που ζούσε στο Ρόσμπουργκ της Γαλλίας, είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου 2020 και διέμενε σε πανδοχείο στον Πειραιά. Του άρεσε να κάνει γιόγκα σε χώρους που απέπνεαν κάποια ενέργεια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είπε ότι θα πάει για διαλογισμό και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

O δικηγόρος της οικογένειας του 27χρονου από την Γαλλία Χαράλαμπος Τσιανάκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, απέκλεισε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια.

tsianakas.jpg
Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Τσιανάκας

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου στο Newsbomb.gr:

«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ανθρωπολογικής εξέτασης τα οποία περιμένουμε να μας δώσουν πληροφορίες, σχετικά με τα αίτια του θανάτου, τον χρόνο για τον οποίο φέρεται να έχει χάσει την ζωή του.

Ελπίζουμε να φερθούν τα αίτια και το αναφέρω αυτό, διότι έχει περάσει πάρα πολύς καιρός, όπως αντιλαμβάνεστε βρέθηκε σκελετός. Αυτά τα στοιχεία λοιπόν θα τεθούν υπόψιν, στην υποδιεύθυνση εγκλημάτων κατά της ζωής. Τα παρακολουθούμε στενά, για να μπορέσουμε και εμείς να αντλήσουμε στοιχεία, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγεται με τις Αρχές που συνεργαζόμαστε. Οι πρώτες εκτιμήσεις και η πρώτη σκέψη που κάναμε, είναι αυτό που λέμε, πως δεν είναι ο ορισμός της αυτοκτονίας, είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, αγαπούσε πολύ την χώρα μας και ήθελε να παραμείνει για δουλειά. Η αυτοκτονία δεν στέκει σε καμία περίπτωση, το μόνο που μένει είναι η εγκληματική ενέργεια.

Η οικογένεια είναι βαθιά συντετριμμένη, ομολογώ, ήταν μια πολύ επίπονη διαδικασία. Δυσκολεύτηκα, πάρα πολύ χθες που τους το ανακοίνωσα επίσημα, έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους. Αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, για να παραλάβουν την σορό του παιδιού τους. Είναι πάρα πολύ πικραμένοι, έψαχναν στοιχεία του γιου τους μήνες τώρα και το βρήκαν λίγα μέτρα από εκεί που διέμενε νεκρό»

Το χρονικό

Την αποκάλυψη για το θάνατο του χορευτή έκανε το anikolouli.gr που ανέφερε πως ο σκελετός που είχε βρεθεί σε ερειπωμένη έπαυλη στον Πειραιά ανήκει στον Γάλλο χορευτή, Τζόις - Τίμοθι Ράντοτσικ.

Η υπόθεση είχε πάει στα «χέρια» του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Ο σκελετός είχε εντοπιστεί από παιδιά που έπαιζαν στα μισογκρεμισμένα κτήρια της πρώην Έπαυλης Μαυρομιχάλη, μέσα σε μία υδατοδεξαμενή.

Με βάση τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, το DNA έδειξε ότι ο σκελετός ανήκει στον 27χρονο χορευτή.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια του θανάτου, αναμένονται απαντήσεις, με τον ιατροδικαστή, πάντως, να μην έχει εντοπίσει κακώσεις στον σκελετό. Παράλληλα, σημειωτέον ότι εφ'όσον δεν υπάρχουν ιστοί, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο 27χρονος που ζούσε στο Ρόσμπουργκ της Γαλλίας, είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου 2020 και διέμενε σε πανδοχείο στον Πειραιά.

Στο δωμάτιό του στον Πειραιά είχαν εντοπιστεί τα προσωπικά του αντικείμενα, το κινητό και το διαβατήριό του, ενώ μαζί του φαίνεται πως έχει πάρει ένα σακίδιο πλάτης. Πριν φύγει, είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους πως θα λείψει για δύο μέρες για διαλογισμό και θα επιστρέψει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.905 νέα, 39 θάνατοι, 540 διασωληνωμένοι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ