ΕΛΛΑΔΑ

Vacation Renter: Αυτός είναι ο τρόπος που κάνουμε διακοπές το 2021

Vacation Renter: Αυτός είναι ο τρόπος που κάνουμε διακοπές το 2021

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να βγει από τη δίνη της πανδημίας, φαίνεται πως η ανάκαμψη του Τουρισμού συνδέεται με νέα συμπεριφορά εκ μέρους των ταξιδιωτών.

Ο τρόπος που κάναμε διακοπές προ κορονοϊού φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στο περιθώριο και βρίσκεται, τουλάχιστον, «σε παύση» μέχρι να αρθούν οι περιορισμοί και κυρίως ο δισταγμός για το πού, πώς και με πόση ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί το επόμενο ταξίδι. Ένας από τους μεγαλύτερους ιστοτόπους παγκοσμίως για την ενοικίαση καταλυμάτων, το Vacation Rental, ανακοίνωσε πρόσφατα τις παραμέτρους κατά τις οποίες έχει αλλάξει ο τρόπος που επιλέγουν να ταξιδέψουν φέτος οι περισσότεροι άνθρωποι.

Αρχικά, αξίζει να τονίσουμε πως είναι σαφής η διάθεση των περισσότερων να ταξιδέψουν, με την ενοικίαση καλοκαιρινού καταλύματος να καταγράφει ήδη αύξηση κατά 125%, σε σχέση με το πολύπαθο καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με το Vacation Renter. Από το γεγονός αυτό όμως προκύπτουν ακόμα πέντε, αρκετά ευδιάκριτα χαρακτηριστικά των επίδοξων ταξιδιωτών, που φανερώνουν τι ζητούν οι καταναλωτές από τον Τουρισμό φέτος και ποια θα είναι η τάση για το επόμενο διάστημα, καθώς οι συνήθειες, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες επηρεάστηκαν σαφώς από την πανδημία και την επίδραση στις ζωές όλων.

Κρατήσεις για μικρές ομάδες

Όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα είναι το πνεύμα – και – για τις διακοπές, όπου φαίνεται πως οι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδέψουν σε ομάδες που αποτελούνται από δύο, τέσσερα ή έξι άτομα, με τα οποία θα συγκατοικήσουν στον τόπο προορισμού και τα οποία θα αποτελούν τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων με την οποία θα συναναστρέφονται. Έτσι, αποφεύγεται η διάδραση με περισσότερους ανθρώπους – όπως θα συνέβαινε, για παράδειγμα, με ένα ταξιδιωτικό γκρουπ 40 ατόμων, όπως ήταν αρκετά σύνηθες έως τώρα.

Απομονωμένοι χώροι/κατοικίες για τη διαμονή

Είναι παραπάνω από σαφής η τάση των τουριστών που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους με τον πιο ασφαλή τρόπο. Αναζητούν καταλύματα, συνήθως αυτόνομες κατοικίες, οι οποίες τους προσφέρουν κοινωνική απομόνωση και αποφυγή αλληλεπίδρασης με άλλους ταξιδιώτες. Ολόκληρα σπίτια, βίλες και καμπίνες έχουν την τιμητική τους φέτος όσον αφορά στα καταλύματα, καθώς η πλειοψηφία θεωρεί πως είναι ασφαλέστερα από την άποψη της απομόνωσης που προσφέρουν σε αυτούς που επιλέγουν μια τέτοιου είδους λύση. Σύμφωνα με το Vacation Renter, οι κρατήσεις για σπίτια και βίλες τον Μάρτιο του 2021 αυξήθηκαν κατά 160% και 200%, αντίστοιχα, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Προορισμοί παραδοσιακοί μεν, που αποπνέουν «ανανέωση» δε

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί ταξιδιώτες φαίνεται πως επιλέγουν παραδοσιακούς προορισμούς, οι οποίοι όμως αποπνέουν έναν αέρα ανανέωσης και χαρακτηρίζονται από άπλετους εξωτερικούς χώρους όσον αφορά τις διάφορες δραστηριότητες που προσφέρουν. Φαίνεται πως η εγγύηση στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών που συνοδεύουν παραδοσιακούς προορισμούς ανά τον κόσμο έχουν συμβάλλει στη δημιουργία συνείδησης ασφάλειας στους ταξιδιώτες.

Πισίνες και φιλοξενία κατοικίδιων στις πρώτες αναζητήσεις

Οι ταξιδιώτες που πρόκειται να ταξιδέψουν το 2021 θέλουν πισίνες στα καταλύματά τους και υποδομές για τη φιλοξενία των κατοικίδιών τους, με τα οποία προτίθενται να ταξιδέψουν. Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις θεωρούν την πισίνα απαραίτητη για το κατάλυμά τους, ενώ έξτρα μπόνους θεωρείται η ιδιωτική πισίνα στη διαμονή και όχι κοινόχρηστη με τους υπολοίπους ενοίκους του συγκροτήματος. Όσον αφορά στα κατοικίδια, φαίνεται πως ο χρόνος που πέρασαν μαζί τους οι ιδιοκτήτες τους, λόγω καραντίνας ή τηλεργασίας, τους κάνει να μην θέλουν να τα αποχωριστούν ούτε στις διακοπές.

Κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Αυτό φαίνεται πως είναι το… απόλυτο trend για το φετινό καλοκαίρι, καθώς όλοι περιμένουν τα δεδομένα της τελευταίας στιγμής πριν τις διακοπές τους για να επιλέξουν ακόμα και προορισμό, πόσο μάλλον κατάλυμα. Ακόμα και όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, δεν κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις νωρίτερα, καθώς η αστάθεια που επικρατεί παγκοσμίως αποτρέπει τους περισσότερους από τέτοιου είδους κινήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.