ΕΛΛΑΔΑ

Τρεμόπουλος κατά αδελφών Ψωμιάδη για τα «45άρια»

Τρεμόπουλος κατά αδελφών Ψωμιάδη για τα «45άρια»

Πειθαρχικά μέτρα κατά των αδελφών Ψωμιάδη ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος των Οικολόγων-Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, μετά τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, για την υπόθεση με τα «45άρια».

Ο κ. Τρεμόπουλος ζήτησε από τον Θύμιο Σώκο τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των αδελφών Ψωμιάδη, τονίζοντας ότι «δεν έχουν ούτε το ηθικό ούτε το πολιτικό δικαίωμα να διοικούν τα «πράγματα» της περιφέρειας, πολύ περισσότερο μετά τις ποινικές διώξεις και για το θέμα της Κορώνειας και για τα "45άρια"».

Σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο, ο κ. Σώκος «επιφυλάχθηκε για τις επόμενες κινήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλαδή από τη δικαιοσύνη».

«Έχω συκοφαντηθεί όσο κανείς άλλος»

Κι ενώ ο κ. Τρεμόπουλος ζήτησε πειθαρχικές διώξεις κατά των αδελφών Ψωμιάδη, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης.

«Εδώ και δέκα χρόνια έχω συκοφαντηθεί όσο κανείς άλλος, όμως δεν έχει αποδειχθεί τίποτε. Όλα έχουν καταρρεύσει στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

«Σειρά έχουν τα μικρά έργα μέχρι 45.000 ευρώ, για τα οποία δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη. Τόσο ο Διονύσης Ψωμιάδης και τα μέλη της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής όσο και οι εργαζόμενοι έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας. Και είμαστε μαζί τους. Πεντακόσια μικρά έργα τα οποία δεν εκτέλεσαν «ημέτεροι» αλλά 110 διαφορετικοί εργολάβοι, ελέγχθηκαν δε από Ελεγκτικό Συνέδριο», επισημαίνει ο τέως Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου, των αρμόδιων εισαγγελέων, των δικαστών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με βάση τις οποίες απαλλάσσεται από όσα έχει κατηγορηθεί στην υπόθεση του των προστίμων, τη μεταφορά μαθητών, τη λίμνη Κορώνεια, την υπόθεση Σιάννη, τις κεραίες του Χορτιάτη και τις αμμοληψίες στον Αξιό Ποταμό.

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, κάποιοι, ακόμη και μέσα από τον δικό του ιδεολογικό χώρο, προσπαθούν να τον φιμώσουν.

«Ενοχλούνται γιατί συνεχίζω να μιλάω για την Πατρίδα, για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, για την Ορθοδοξία, για το λαό. Όμως, ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά κατά της μνημονιακής πολιτικής, χωρίς κωλοτούμπες, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι η εξαθλίωση του λαού μας είναι μονόδρομος», υπογραμμίζει, διαμηνύοντας: «Θα σταθώ όρθιος. Δεν πρόκειται να λυγίσω. Ας μη με προκαλούν, γιατί κάποιοι από αυτούς θα χάσουν τον ύπνο τους».