ΕΛΛΑΔΑ

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Τασούλα - Στο τραπέζι και η πρόταση μομφής

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Τασούλα - Στο τραπέζι και η πρόταση μομφής
INTIME

Ακόμα ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις σχέσης ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Αλέξη Τσίπρα. Η άρνηση του πρώτου να δώσει τον λόγο στον δεύτερο στην εθνική αντιπροσωπεία, προκάλεσε την οργή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που καταγγέλλει «απόπειρα φίμωσης» από τη πλευρά του Προέδρου της Βουλής.

Πλέον, στη Κουμουνδούρου αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στον Κ.Τασούλα, μην αποκλείοντας ακόμα και την πιθανότητα κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας σε βάρος του.

Το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν τις 11.00, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο στο Κοινοβούλιο, σκοπεύοντας να τοποθετηθεί για την υπόθεση των χρεών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά επέλεξε να μην απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί πολύ σκληρές εκφράσεις σε βάρος του πρωθυπουργού, κατηγορώντας ως «φυγόμαχο, που τρέχει να κρυφτεί ως κοινός μπαταχτσής».

Η απόφαση του Κ.Τασούλα να μην επιτρέψει στον Αλ.Τσίπρα να τοποθετηθεί, προκάλεσε την έκρηξη της Κουμουνδούρου, που μιλάει για πρωτοφανές στην ιστορία του κοινοβουλευτισμού περιστατικό, όπου ο Πρόεδρος της Βουλής αρνείται να δώσει τον λόγο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό. Κατηγορούν, μάλιστα, τον κ.Τασούλα πως για ακόμα μία φορά λειτουργεί ως «κομματάρχης της ΝΔ» και σαν «προστάτης του πρωθυπουργού» και όχι ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Το νέο αυτό επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα της έντασης ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής και τον Αλέξη Τσίπρα, δυναμιτίζοντας το πολιτικό σκηνικό. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν εναντίον του κ.Τασούλα για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου τη περίοδο της πανδημίας, αλλά και μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία και τη κοινωνική ζωή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέες αντικειμενικές αξίες: Άνοιξε η εφαρμογή - Δείτε στον χάρτη όλες τις τιμές ζώνης