ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» σε δύο «τσαντάκηδες» στη Ρόδο

«Χειροπέδες» σε δύο «τσαντάκηδες» στη Ρόδο

Στην σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής και διακεκριμένες κλοπές, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, την 11.3.2012, στην πόλη της Ρόδου, ο 28χρονος μαζί με τον 24χρονο, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ακινητοποίησαν έναν ανήλικο 15χρονο και σε σωματική έρευνα που του έκαναν αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο και 30 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα πλησίαζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές και αφού άρπαζαν τις τσάντες τους τρέπονταν σε φυγή.

Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα εξιχνιάστηκε μια κλοπή και τρεις περιπτώσεις κλοπής τσαντών και συγκεκριμένα:

Την 03.3.2012 βραδινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, ο 28χρονος άρπαξε μια τσάντα από την κατοχή αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας.

Την 03.3.2012 το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, οι συλληφθέντες από κοινού αφαίρεσαν μια τσάντα από την κατοχή 17χρονης.

Την 08.3.2012 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, ο 28χρονος, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό από τσάντα αλλοδαπής υπηκόου Ρωσίας

Την 09.3.2012 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, οι συλληφθέντες από κοινού αφαίρεσαν μια τσάντα από την κατοχή 26χρονης.

Επίσης στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε αφαιρεθεί με όμοιο τρόπο από τσάντα 23χρονης που κινούνταν πεζή την 11.03.2012 απογευματινές ώρες στην Παλιά πόλη της Ρόδου.

Συνολικά την κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα ως προϊόντα κλοπών και μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσω διευκόλυνσης διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Επιπλέον κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τα περιστατικά αρπαγής τσαντών προέκυψε η εμπλοκή ακόμη δυο ατόμων, ηλικίας 22 και 25 ετών οι οποίοι χθες το απόγευμα προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Αναλυτικότερα:

Σε έρευνα που έγινε στον 25χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μια συσκευασία που παρείχε ποσότητα κάνναβης 1,8 γραμμαρίων καθώς επίσης προέκυψε ότι εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών που ερευνούσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Σε έρευνα που έγινε στον 22χρονο βρέθηκε στην κατοχή του μια πλαστική συσκευασία που παρείχε ποσότητα κάνναβης 21,7 γραμμαρίων καθώς επίσης προέκυψε ότι είναι δράστης της κλοπής τσάντας που διαπράχτηκε την 11.03.2012 απογευματινές ώρες στην Παλιά πόλη της Ρόδου σε βάρος 23χρονης.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.