ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη: «Αν είχα γυρίσει νωρίτερα σήμερα δεν θα είχα πρόσωπο»

Επίθεση στη Μονή Πετράκη
INTIME

Τις στιγμές της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη περιέγραψε ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων Σεβαστιανός Σωμαράκης

«Αν είχα γυρίσει για δευτερόλεπτα να δω τι γίνεται και το καυστικό υγρό ερχόταν στο πρόσωπό μου δε θα είχα πρόσωπο σήμερα» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων Σεβαστιανός Σωμαράκης περιγράφοντας τι συνέβη μέσα στη Μονή Πετράκη από την επίθεση του πρώην ιερομόναχου.

Ο κ. Σωμαράκης αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο Θεοφύλακτος Κόμβος είχε απειλήσει τους ιεράρχες και το 2020.

Όπως περιέγραψε στον ΣΚΑΪ «ήρθε όλο το πρώτο κύμα (του καυστικού υγρού) στην πλάτη μου, αλλά επειδή φορούσα πολλά ρούχα, τα ράσα και το καλλιμαύκι, αυτά αυτόματα έγιναν κουρέλια πάνω μου».

Αποκάλυψε ότι μπαίνοντας στην αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο είπε στον αστυνομικό «σε παρακαλώ πολύ έχε το νου σου, γιατί ο κατηγορούμενος είναι λίγο ζόρικος».

«Ο αστυνομικός μου είπε "πάτερ θέλεις να μπω στην αίθουσα;" κι εγώ του απάντησα ότι εκ του νόμου δεν επιτρέπεται» συνέχισε ο κ. Σωμαράκης.

«Φοβήθηκα ότι θα γίνει ό,τι είχε γίνει και πέρυσι, ότι θα εξυβρίσει τους δικαστές και θα τους προπηλακίσει. Είχε ξαναφερθεί έτσι πέρυσι με την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης» εξήγησε ο πατήρ Σεβαστιανός.

«Δεν το φανταζόμουν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο, όμως είχα τη μέριμνα να ρωτήσω τον αστυνομικό για ενισχύσεις» συμπλήρωσε.

Όπως διηγήθηκε στον ΣΚΑΪ «με το που πετάχτηκαν οι πρώτες σταγόνες πάνω μου κάηκα και βγήκα προς την έξοδο για να φωνάξω τον αστυνομικό. Φώναξα μέσα στην αίθουσα "μας πετάει καυστικό υγρό", αλλά δεν ξέρω αν το κατάλαβαν οι αρχιερείς, γιατί δημιουργήθηκε πανικός. Εγώ έφυγα τρέχοντας προς την έξοδο για να φέρω τον αστυνομικό, ήταν η πρώτη μου σκέψη. Αφού έστειλα τον αστυνομικό μέσα στην αίθουσα πήγα στην τουαλέτα κι έριξα άφθονο νερό στο πρόσωπό μου αφού πέταξα όλα τα ράσα που είχαν καεί».

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του καθώς είναι ο μοναδικός από τους τραυματίες που παραμένει για νοσηλεία είπε ότι «όλο και βελτιώνεται η υγεία μου, εγκαύματα είναι, θέλουν χρόνο για να επουλωθούν, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά είναι δευτέρου βαθμού εγκαύματα. Είναι στον τράχηλο, στο λαιμό σε όλο το αριστερό μέρος του τραχήλου, και στο αριστερό χέρι από το λαιμό και πάνω σε ένα μεγάλο σημείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πονοκέφαλος» η μετάλλαξη «Δ» για κυβέρνηση και ειδικούς: Η μεταδοτικότητα και ο ρόλος των εμβολίων