ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο γιατρός του σωματοφύλακα της Μυκόνου: Του είχαν θρυμματίσει μέρος του κρανίου

Συγκλονίζει ο γιατρός του σωματοφύλακα της Μυκόνου: Του είχαν θρυμματίσει μέρος του κρανίου
IN TIME

Δύο ημέρες νωρίτερα χειρουργήθηκε ο Νίκος Αραβαντινός, που νοσηλεύεται από την προηγούμενη εβδομάδα σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Τα χτυπήματα που δέχθηκε στο νησί της Μυκόνου ο σωματοφύλακας πολλών προσωπικοτήτων του διεθνούς τζετ σετ κατά τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα όπως ο Ντάν Μπιλζέριαν και η Αντριάνα Λίμα, ήταν τόσο σφοδρά που οι γιατροί αποφάσισαν να μην αφήσουν τον χρόνο να περάσει.

«Η κρανιομετωπική διάζευξη η οποία έπρεπε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν» σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής γναθοπροσωπικής χειρουργικής Γιάννης Ιατρού.

Τα σημάδια στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα του, συμπυκνώνουν τον εφιάλτη που έζησε στη Μύκονο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όταν ξαφνικά βρέθηκε περικυκλωμένος από μια ομάδα περίπου 15 Γαλλοαλγερινών, που αρχίσαν να του πετούν πέτρες και να τον χτυπούν δίχως έλεος, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

«Δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο αριθμό τουριστών όταν τους έκανε παρατήρηση να χαμηλώσουν τη μουσική και αυτοί αντέδρασαν και τον χτύπησαν τόσο άσχημα, τα κατάγματα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μοιραία για τη ζωή του» πρόσθεσε ο κ. Ιατρού.

Όπως μεταφέρει στο Mega o γιατρός που χειρούργησε τον Νίκος Αραβαντινό τα χτυπήματα ήταν τόσο σφοδρά που θα μπορούσαν να του στερήσουν τη ζωή.

«Είναι εντυπωσιακό με πόσο βία χτυπήθηκε αυτός ο άνθρωπος. Τα χτυπήματα που έχει δεχθεί στο πρόσωπο και τα οποία τον οδήγησαν στο χειρουργείο θα μπορούσαν κάλλιστα να τον οδηγήσουν και στον θάνατο» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Μέρος του κρανίου μάλιστα γύρω από το μάτι είχε σχεδόν θρυμματιστεί ενώ λόγω της μετακίνησης της άνω γνάθου ήταν αδύνατο να φάει.

«Γίνεται ανάταξη των καταγμάτων, δηλαδή επανέρχονται τα κατάγματα στην θέση τους και στη συνέχεια ακινητοποιούνται. Αυτό γίνεται με μικρές πλάκες τιτανίου και βίδες οι οποίες σταθεροποιούν τον σκελετό στη θέση που βρισκόταν» πρόσθεσε ο κ. Ιατρού.

Ο ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση νευροχειρουργών, γναθοπροσωπικών χειρουργών, της ομάδας μου, οφθαλμιάτρων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές από Σεπτέμβρη στα σχολεία όλων των βαθμίδων - Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών