ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Σφίγγει ο κλοιός για τους δολοφόνους του

Γιώργος Καραϊβάζ

Σε βασική προτεραιότητα για την ελληνική αστυνομία εξελίσσεται πλέον η εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας για την εξιχνίαση της δολοφονίας».

Η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το Mega, έχει πληροφορίες για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αλλά να αναζητά αποδεικτικά στοιχεία μέσα από κάμερες και την αναζήτηση της μηχανής των δραστών.

Έχει συσταθεί ειδική μονάδα κρούσης από διάφορες υπηρεσίες για να συγκεντρωθούν στοιχεία για νονούς της νύχτας σε σχέση με λαθρεμπόριο, συμβόλαια θανάτου, ύποπτες επενδύσεις.

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει η σύζυγος του

Για τη μοιραία εκείνη ημέρα της δολοφονίας του και τη σχέση που είχαν, μίλησε η γυναίκα του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με την οποία συνεργαζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν φίλοι από το 1987, ενώ ήταν σπουδαστές δημοσιογραφίας. Τρία χρόνια αργότερα έγιναν ζευγάρι και το 1995 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την ημέρα της δολοφονίας του αποκάλυψε πως είχε ετοιμάσει το αγαπημένο του φαγητό και τον περίμενε σπίτι, μαζί με τον γιο τους, Δημήτρη.

Ωστόσο, της τηλεφώνησε μια γειτόνισσα, η οποία την ενημέρωσε πως είχαν πέσει πυροβολισμοί, ενώ είχαν φθάσει ασθενοφόρα και περιπολικά. Τραγική ειρωνεία, η γειτόνισσά του είχε τραβήξει φωτογραφίες για να τις έχει αποκλειστικό ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Τότε η Στάθα τηλεφώνησε αμέσως στον άντρα της και βγήκε στο μπαλκόνι. «Το τηλέφωνο ήταν νεκρό», πρόσθεσε, αναφέροντας πως αμέσως είπε στον γιο της ότι «μας χτυπήσαν τον μπαμπά».

Αφού κατέβηκε τρέχοντας στον δρόμο, στα 10 μ. από το σπίτι τους αντίκρισε το αυτοκίνητό του συζύγου της και αυτόν πεσμένο κάτω, ενώ δίπλα του έτρεχε ένα «ρυάκι αίματος». Στην αρχή η σύζυγός του ρωτούσε αν ζει, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν νεκρός.

«Ψυχραιμία, τώρα μείναμε οι δυο μας. Ο μπαμπάς έφυγε», είπε στον γιο τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – 3η δόση εμβολίου: Πότε και για ποιους θα χρειαστεί - Ποια προστατεύουν με δύο δόσεις