ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει σήμερα παρουσία Κικίλια – Τσιόδρα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Ιερά Σύνοδος
INTIME

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος στην οποία αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας - Στο τραπέζι η συμβολή της Εκκλησίας στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην οποία αναμένεται να συζητηθεί η συμβολή της στην επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού καθώς αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα τέλη Ιουνίου με τον πρωθυπουργό να ζητά «η εκκλησία να βοηθήσει, ώστε να πειστούν οι καχύποπτοι να εμβολιαστούν».

Πληροφορίες που μεταφέρουν τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι συνοδικοί ιεράρχες θα απευθύνουν μια ξεκάθαρη προτροπή σε πιστούς και ιερείς να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ερώτημα παραμένει αν θα υπάρξει αναφορά και στην είσοδο των πιστών στους ναούς δεδομένων των ανακοινώσεων που έκανε χθες, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη λειτουργία των αντίστοιχων χώρων σε εστίαση και διασκέδαση.

Στους κόλπους της ιεραρχίας υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει προτροπή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων αλλά και φωνές που λένε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί από τη στιγμή που εφαρμόζονται πιστά τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, δύσκολη εξίσωση αποτελεί για τους ιεράρχες και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το ζήτημα με τους λεγόμενους αρνητές κληρικούς του κορονοϊού. Ιεράρχες που τάσσονται υπέρ των εμβολίων ως μοναδικής «ασπίδας» από τον θανατηφόρο ιό, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη πρώτη γραμμή προσπαθώντας να τους πείσουν να εμβολιαστούν.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εκδοθεί από τη ΔΙΣ και μια εγκύκλιος που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς που αρνούνται ή φοβούνται να εμβολιαστούν να το πράξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τα μηνύματα και η «κόκκινη» γραμμή