ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με το κινητό στο χέρι για τα πιστοποιητικά οι επιχειρηματίες

εστιαση

Έτοιμοι να εφαρμόσουν τα μέτρα για την εστίαση δηλώνουν οι επιχειρηματίες – Τι τους προβληματίζει

Με το κινητό στο χέρι για τον έλεγχο των πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα για την είσοδο στους κλειστούς χώρους της εστίασης βρίσκονται οι επιχειρηματίες οι οποίοι προσαρμόζουν τον προγραμματισμό τους με βάση τα νέα δεδομένα.

«Πλέον κάποιος από το προσωπικό μας θα πρέπει να ελέγχει τα πιστοποιητικά» εξηγούν στο Newsbomb.gr.

O ιδιοκτήτης της διάσημης ταβέρνας Μπαϊρακτάρης στο κέντρο της Αθήνας χαρακτηρίζει «εφικτό» το να εφαρμοστούν τα μέτρα προσθέτοντας ότι «αυτά λένε οι επιστήμονες και οι γιατροί και εμείς θα ακολουθήσουμε».

«Εμείς θα εφαρμόσουμε με ευλάβεια ό,τι λέει το κράτος και νομίζω ότι είναι εφικτό. Όλο το θέμα είναι ποιοι θέλουν να γλεντήσουν μέσα με ζωντανή μουσική» συμπληρώνει.

Την ίδια ώρα, όμως, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, που μίλησε στο Newsbomb.gr, τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε να βοηθήσει ο κλάδος της εστίασης την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, πλην όμως σημείωσε ότι η εστίαση θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες αφού δεν μπορεί νομικά να κάνει «έλεγχο» στους πολίτες και να απαγορεύει την είσοδο στα καταστήματα, ενώ παράλληλα δεν έχει κανένας εργοδότης τη δικαιοδοσία να πιέσει τον υπάλληλό του να εμβολιαστεί αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, η κυβέρνηση έριξε το… μπαλάκι της πίεσης για εμβολιασμό στην εστίαση, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ανάγκη των πολιτών για ψυχαγωγία, χωρίς, όμως, να υπολογίσει τις συνέπειες – που όπως είπε πολύ σύντομα θα φανούν και θα είναι οδυνηρές για τον κλάδο – αλλά ούτε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από πλευράς των επαγγελματιών σε υπουργεία και φορείς.

Ανατροπή με τα υπαίθρια νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μπαρ

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής θεωρείται η λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ,) αποκλειστικά για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και με χωρητικότητα 85%, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ.

Σημειώνεται πως όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι.

Κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του.

Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Αυτή είναι η ΚΥΑ - Αναλυτικά όλα τα μέτρα και οι αλλαγές