ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Η 26χρονη ξυλοκοπήθηκε με βάναυσο τρόπο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση

Φολέγανδρος δολοφόνος ιατροδικαστική έκθεση
INTIME

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα αίτια θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων».

Η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στη σορό της 26χρονης Γαρυφαλλιάς αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα της δολοφονίας.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η πλήρης σύνταξη της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την αποπεράτωση όλων των εργαστηριακών εξετάσεων, τα αίτια θανάτου της 26χρονης φαρμακοποιού είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος, επί εδάφους πολλαπλών κακώσεων κεφαλής- θώρακος- άνω και κάτω άκρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω καταδεικνύουν τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η γυναίκα, καθώς ξυλοκοπήθηκε προτού πεταχθεί στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, οι κυριότερες κακώσεις που διαπιστώθηκαν κατά την διάρκεια της νεκροψίας- νεκροτομής είναι:

  • Εκδορές άνω άκρων και κορμού κυρίως, με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού (εν ζωή γενόμενες). Οι κακώσεις αυτές δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.
  • Στην κεφαλή ευρέθησαν οι κάτωθι κακώσεις
  • Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)
  • Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος όργανου προκληθείσα
  • Θλαστικό τραύμα και τομή 4-5 εκατοστά περίπου, στη δεξιά βρεγματο-ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος όργανου προκληθέν.
  • Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών, που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή , όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.
  • Κατά τις διατομές ευρέθη άφθονη ποσότητα θαλασσινού ύδατος στη τραχεία, τους βρόγχους και στο πνεύμονα καθώς και αφρώδες υγρό στο λάρυγγα και στα ρινικά. Η ανωτέρω εύρεση του θαλασσινού ύδατος μέχρι και των κάτω λοβών πνεύμονος, σημαίνει ότι το θύμα εσύρθηκε εν ζωή στη θάλασσα και μετά την εισρόφηση του θαλάσσιου ύδατος, πνίγηκε.
  • Έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού, από θλων όργανο προκληθείσα.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του ιατροδικαστή κ. Ηλία Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η Γαρυφαλλιά Ψαράκου, κυρίως της κεφαλής, της προκάλεσαν αναισθησία και έντονο άλγος με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, αλλά και να είναι αδύναμη να σωθεί με αποτέλεσμα να πνιγεί.

«Θα είχε σωθεί αν τη βρίσκαμε 10 λεπτά νωρίτερα»

Ο γιατρός που προσπάθησε να επαναφέρει την Γαρυφαλλιά αποκάλυψε ότι προσπάθησε να της κάνει αναπνευστική ανάνηψη και συνειδητοποίησε ότι ήταν ακόμα ζεστή. «Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς έφτασε από τη Νάξο το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό. Αρχικά θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, προκειμένου να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχει ζητήσει η υπεράσπιση του, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού